Bekrefter nominasjon

Som ventet bekreftet medlemmene i Sortland Høyre mandag kveld at Marthe Hov Jacobsen blir deres kandidat som ordfører ved det neste kommunevalget og hun vil dermed toppe listen.

Leder av Sortland Høyre, Ann-Rita Mårstad, gratulerer Marthe Hov Jacobsen med nominasjonen (foto: Sortland Høyre).

Nominasjonsmøtet i Sortland Høyre valgte enstemmig i sitt møte 11.06.2018, Marthe Hov Jacobsen (41) til partiets ordførerkandidat til kommunevalget i september 2019. Nominasjonskomiteen i Sortland Høyre la i sin innstilling ovenfor medlemsmøte stor vekt på Marthes samfunnsengasjement og hennes evne å de store linjene, men fortsatt brenne for enkeltsaker.

-Hun uttrykker seg presist og tydelig, på en kortfattet og diplomatisk måte, noe de mener gjør henne til en klar og tydelig debattant. Hun har bred erfaring fra markedsføring, strategi, organisasjon og ledelse, og er en ryddig og respektert kandidat til å innta ordførerkontoret på Sortland i neste periode, sier komiteen i sin innstilling.

Det var en rørt og beæret kandidat som mottok lovord fra flere av delegatene og ble tilslutt enstemmig valgt til partiets ordførerkandidat til applaus fra samtlige av de fremmøtte.

Marthe vil nå tiltre nominasjonskomiteen i Sortland Høyre for å være med i arbeidet med å bygge partiets øvrige liste til valget neste år. Det vil holdes et nytt nominasjonsmøte 29.10.2018 hvor resten av listen velges, forteller partilaget i en pressemelding.

Marthe Hov Jacobsen er allerede fast representant i kommunestyret for Sortland Høyre og hun har dessuten en rekke andre verv. Hun er nestleder i Driftsutvalget og sitter også i styret for Kulturfabrikken. Jacobsen har dermed bra erfaring fra lokalpolitikken, hvor hun nå satser friskt inn mot en kommende valgkamp som trolig starter allerede til høsten.