Årsak til ulykke ikke klarlagt

Natt til søndag var det en ulykke i Sørdalstunnelen, der en vesteråling i 20-årene ble hardt skadet. Bilen ble nærmest knust i sammenstøtet med fjellveggen. Årsak til ulykken er ikke klarlagt ennå.

Bilcrasj i tunnel

Bilen som gikk i fjellveggen inne i Sørdalstunnelen på Lofast fikk voldsomme skader. Føreren i 20-årene ble hardt skadet og måtte skjæres løs. Bildet er tatt av Rune Fagerhaug i Politiet, like etter ulykken.

Hva som egentlig var årsak til ulykken natt til søndag er ennå ikke klart. Politiet på Sortland etterforsker saken og holder flere muligheter åpne. Det ble også tatt rutinemessig blodprøve av sjåføren, for å avdekke eventuell rus, men politiet sier at det ikke er noe som tilsier ruskjøring. Pressevakten ved Universitetssykehuset i Tromsø opplyser at tilstanden til mannen er alvorlig, men stabil.

Dette forteller politioverbetjent Geir Bendiksen ved Sortland lensmannskontor til Lofotposten. Bendiksen forteller at ulykkesgruppen til Statens vegvesen har foretatt undersøkelser på stedet og de vil også gjennomføre tekniske undersøkelser av ulykkesbilen.

Vesterålnytt skrev tidligere i dag at stein i vegbanen kunne ha medvirket til ulykken. Dette baserte vi på artikkelen i Lofotposten. Lensmann i Hadsel, Bjørn Følstad Larsen, sier imidlertid at det ikke ble observert steiner i vegbanen. Det er dermed ikke grunnlag for å si at dette kan ha vært en årsak til ulykken.

Sjåføren, en mann i 20-årene fra Vesterålen, var alene i bilen. Bilen hadde fått store materielle skader og mannen satt fast i bilen. Han måtte skjæres løs fra bilvraket før han ble flydd med ambulansehelikopter til UNN i Tromsø. Det oppsto store materielle skader også i selve tunnelen, som ble stengt i flere timer. Blant annet var det revet løs en del elektriske installasjoner, som måtte utbedres før man kunne åpne for trafikk igjen.

Politiet sier at de ikke har fått avhørt sjåføren, men vil gjennomføre avhør så snart som det er mulig. Det var ikke vitner til ulykken direkte når dette skjedde, men personer i en annen bil så bilen på avstand rett før ulykken. Disse vil bli avhørt. Sørdalstunnelen er den lengste på E10, og er den første man kjører inn i på tur fra Harstad eller Sortland via Lofast mot Svolvær.