Andfjord ansetter

Oppdrettselskapet Andfjord Salmon har nylig ansatt flere personer i ledelsen. Helge Krøgenes blir ny kommersiell direktør og Bjarne Martinsen blir selskapets finansdirektør.

Martin Rasmussen (t.v.) ønsker Bjarne Martinsen velkommen med i ledelsen av selskapet (foto: Andfjord Salmon).

– Jeg er veldig glad i laks. Faktisk pleier mange å fleipe med meg, fordi jeg alltid forsyner meg godt av laksen både til lunsj og middag. Og så har jeg jo kjennskap til laksebransjen gjennom jobben i Mattilsynet.

Men først og fremst så gleder jeg meg til være med på den bærekraftige utviklingen av laksenæringen, som selskapet skal stå for, sier Bjarne Martinsen. Han overtar stillingen som Helge Krøgenes har hatt, da Krøgenes nå blir kommersiell direktør.

– Det å få jobbe med et så bærekraftig og innovativt selskap, er en mulighet som kommer bare en gang. Jeg gleder meg veldig til å fatt på jobben. Det er leit å forlate Mattilsynet nå, men dette «bærekrafts-toget» måtte jeg bare hoppe på, forteller Bjarne Martinsen i en pressemelding.

Martinsen har bodd ni år i Bergen og syv år i Oslo, der han har hatt sentrale stillinger i flere store norske selskaper. Han har også hatt ansvaret for revideringen av store finansselskaper. For en tid tilbake flyttet han tilbake til Sortland, der han gikk inn i stillingen som økonomisjef i Mattilsynet nasjonalt.

– Det blir veldig morsomt å ta fatt på neste oppgave i dette eventyret. Som kommersiell direktør blir det jobben min å gjøre markedet klar for Andfjord-laksen, samt sørge for god utnyttelse av det kommersielle potensialet i alle deler av selskapet, forteller Helge Krøgenes.

Administrerende direktør Martin Rasmussen er svært fornøyd med sammensetningen av ledergruppen, som nå skal ta Andfjord Salmon™ over i neste fase.

Helge Krøgenes har vært med i ledelsen og utviklingen av Andfjord Salmon™ siden 2016, og starter i den nye stillingen samtidig som Bjarne Martinsen tar over som finansdirektør, rett over nyttår.

– Tiden går fort, og det er ikke lang tid til vi har laks som skal ut på markedet. Vi skal levere en bærekraftig råvare av aller høyeste kvalitet, som har alle muligheter på markedet. I tillegg har vi mange andre kommersielle muligheter. Jeg gleder meg veldig til denne utfordringen, forteller Krøgenes.