Adrian er en døråpner

Adrian Lund, kjent blant annet fra «71 grader Nord», fikk Nordland fylkes «Døråpner-pris» overlevert under fylkestinget på Mo i Rana forleden, til stående applaus fra en samlet sal.

Adrian Lund (i midten) fikk prisen som «Døråpner» overrakt av fylkesordfører Sonja Steen (foto: Nordland fylke).

-Tusen takk for denne prisen. Jeg kommer til å fortsette jobben med å spre kunnskap om min tilstand. Og spre budskapet om at alt er mulig, selv om man er annerledes, sa Adrian Lund i sin takketale til forsamlingen under fylkestinget.

-Faktisk er min Tourette en «icebreaker» i mange situasjoner i livet, og på mange vis min største ressurs, la han til.

Adrian Lund har gjennom en årrekke vist  en sjelden åpenhet om både hvordan det er å oppleve å ha Tourettes og den mobbing som han opplevde som konsekvens. Det er ikke vanskelig å tenke at barn med Tourettes fremdeles vil bli utsatt for mobbing.

«Hans fremstillinger i det offentlige rom er et bidrag til å hjelpe andre i samme situasjon til å takle hverdagen og vil kunne forebygge mobbing», heter det i begrunnelsen for hvorfor Andrian Lund skal få prisen.

Adrian Lund har hele livet hatt utfordringer med Tourettes syndrom. Han har vært med i reality-tv showet «71 grader Nord». Her ble vi kjent med han som en positiv mann med stå-på-vilje.

Han opptrer nå som foreleser og mentor. -Han oppfordrer alle til å se muligheter, og ikke begrensninger, selv om en skulle ha helsemessige- eller andre utfordringer. Dette gjør han på en solid måte, som virkelig gir positiv energi og tankemåte til tilhørere, påpeker Nordland fylke i en pressemelding.