3 nye smittede

Tirsdag melder Øksnes om 2 nye smittede av korona, mens Andøy har en ny pasient. Alle de smittede har trolig tatt med seg viruset fra utlandet og de er allerede i karantene.

Andøy kommune har fått påvist et nytt tilfelle av korona tirsdag (foto: Andøy kommune, Linn Foyn Therkelsen).

Øksnes har fått mange gjestearbeidere allerede, som sitter i karantene for å være klare til vintersesongen starter. Flere av disse har imidlertid hatt med seg smitte og tirsdag kunne ordfører John Danielsen opplyse om at kommunen har registrert tilfelle 11 og 12 av korona.

Begge de nye smittede er definert som importsmitte. De to har vært i karantene, men flyttes nå til isolasjon. Smitteverntiltak og sporing er iverksatt etter nasjonale retningslinjer.

Bedriftene i Øksnes har inngått samarbeid og jobber nå aktivt sammen med kommunen om å teste og holde nye tilreisende i karantene, slik at eventuelt syke ikke smitter andre lokalt.

Tirsdag kveld 22.12.20 har også Andøy fått et nytt tilfelle av covid 19. Vedkommende er smittet enten i utlandet eller på reisen til Andøya, melder kommunen på sin Facebook-side.

Den smittede var allerede i karantene etter utenlandsopphold, og er nå satt i isolasjon i hjemmet. Nærkontakter er identifisert og satt i karantene. Dette gjelder heldigvis bare husstandsmedlemmene fordi karantenen har vært godt overholdt.

Symptomene hos pasienten er kun lettere luftveis- og bihuleplager, skriver Andøy kommune i sin melding.

-Vi ber befolkningen innstendig om å vise hensyn i høytiden vi nå går inn i. Kommer du tilreisende til kommunen, kan du være smittet selv med lette luftveissymptomer.

Ha færrest mulig nærkontakter, helst bare de du bor sammen med, isoler deg hjemme om du blir syk og ta kontakt for testing, selv ved milde symptomer, lyder oppfordringen fra Andøy kommune.