Vil male og dekorere

Blåbyen Sortland har hatt lite med nye fargeprosjekt i sommer, men det vil skje litt på tampen av sommeren. Johnsengården i Torggata blir ikke blå, men skal males i fargen «selnesgrønn nummer to», med «djupfjordblått» på vannbordene. Denne gården eies av Marius Steiro, som også tidligere har brukt Bjørn Elvenes til å fargesette sine bygg.

Også Jægtnesgården skal males. Dette bygget har tidligere huset både Cubus og Intersport, men bygges nå om til leiligheter. Gården eies av Håkon Ulriksen og han har gitt Bjørn Elvenes i oppgave å fargesette denne. Hvem som blir leietaker i 1. etasje her, er ennå ikke avklart.

Siste utgave av Sortlandsavisa forteller også om at Blåby-kunstner Bjørn Elvenes gjerne ønsker å få Sigerfjordtunnelen blå, som er markering for reisende at man kommer til Blåbyen. Han slår også et slag for å farge Sortlandbrua bedre, når den nye gangvegen kommer. I dag kan man se fargespill på brua fra monterte ledlys, men selve brua er fortsatt grå.

Søstrene Tina og Linda Aslaksen jobber med «street art», tegning og grafikk. De har nylig  lansert en innsamling for å skaffe penger til dekorering av veggen på det tidligere Sparebank-bygget i Sortland. I dag er dette en grå betongvegg, men her ønsker søstrene å få en fargesprakende dekor.

De har startet en innsamlingsaksjon der de har som mål å skaffe 50.000 kroner for å dekke kostnadene til dette. Foreløpig har responsen vært laber og man er langt unna målet. Likevel kan altså denne store veggen skifte utseende i høst fra grått til spennende dekor og gatekunst.