VG lista på Leknes

I dag, 26. juli, arrangeres «VG-lista» på Leknes, slik det skjedde på Sortland for 2 år siden. Årets konsert-turne har allerede vært i Bodø, der det var omkring ti tusen fremmøtte på showet.

Flere store navn står på plakaten og blant disse er Julie Bergan, The Main Level, Clairmont, Arif, Mugisho, Morgan Sulele, TRXD feat. Emilie Adams, Fanny Andersen, Hkeem & Temur, Sandra Lyng, Cezinando og den lokale helten Kajander.

En av utfordringene man har med showet på Leknes er parkeringen. Om det kommer tusen biler så må disse finne en plass å parkere, gjerne i nærheten av sentrum. Et stort apparat er i sving for å organisere dette og lede bilistene inn på angitte plasser.

Det var stort engasjement på Sortland da man fikk VG-lista til Blåbyen, og det har vært minst like stort engasjement på Leknes. Både privatpersoner, bedrifter og politikere har lagt seg i selen for å sikre byen denne sommerfesten. Og det lyktes man med.

En del innleide vekter og det lokale Røde Kors skal sørge for sikkerheten, sammen med folk fra kommunen. Politiet er også forberedt.

– Jeg tror ikke folk skjønner hvor stort det er, sier Tor Olav Eidem til Lofotposten. Roger Larsen fra Lofothallen og Tina Brandt fra eventbyrået Nice One er like entusiastiske. Brandt hyller det lokale engasjementet for å få VG-lista til Leknes, og at byen har maktet å skille seg ut i konkurransen.