To smittet i Bø

To personer bosatt i Bø kommune er nå bekreftet smittet av koronavirus. Dermed har også Bø fått sine første tilfeller av denne sykdommen.

Bø kommune fikk sitt første smittetilfelle 14. desember. Nærkontaktene ble kartlagt og 16. desember testet en person til positivt på hurtigtest.

Begge de smittede har hatt få nærkontakter og situasjonen er så langt oversiktlig. Den sist smittede har ikke symptomer på korona, men ble likevel testet.

Aktuelle nærkontakter er informert og satt i karantene og tiltak på arbeidsplassen er iverksatt. Det ser ut som om utbruddet er begrenset, men vi følger situasjonen fortløpende.

På grunn av smittesituasjonen der vi nå har registrert covid-19 smitte i Bø kommune blir sykehjemmet stengt for besøk frem til og med fredag 18.12. Dette er et føre var tiltak for å beskytte en sårbar gruppe.

Besøk må avtales på forhånd og det er viktig at besøkende følger smittevernreglene og retningslinjene for besøket.

En person ble onsdag innlagt ved sykehuset på Stokmarknes med påvist korona. Nærmere opplysninger om dette er ikke gitt, men det er påvist smittede i Andøy, Bo og Hadsel nylig.

Det er for øyeblikket 11 ansatte i Nordlandssykehuset som har fått påvist koronavirus, men det er ikke kjent på dette gjelder Stokmarknes, Bodø eller Gravdal. I den sammenheng er 21 ansatte ved de tre sykehusene enten i isolasjon eller karantene.