Vesterålnytt

Nytt fra Vesterålen

Stjeler på Polet

Ved Vinmonopolet på Myre er man plaget med tyveri fra butikkhyllene. Dette oppleves som et stort problem for de ansatte, som føler det ubehagelig å konfrontere utenlandske naskere.

Avdelingsleder for «Polet» på Myre, Asbjørg Fay Johansen, sier til ØksnesAvisa at dette gjentar seg hver vinter, med mange tilreisende sesongarbeidere til kommunen.

Tidligere kom det ofte grupper av tilreisende inn på butikken og spredte seg mellom reolene. Da ble det svært vanskelig å holde oversikt.

Nå har butikken gjort flere tiltak og det er nå alltid to personer på jobb i åpningstida. Man slipper dessuten inn bare en og en kunde.

Like før påske ble 3 personer tatt «på fersken» og de fikk beskjed om å ikke komme tilbake til Polet på Myre.

En del av tyveriene oppleves nærmest som «organisert kriminalitet».

Det hele er ofte både utspekulert og kreativt. Noen går med store og ruvende jakker som kan skjule mange flasker, og da gjerne dyre varer.

Ofte kommer kunden til kassa for å betale for en flaske billig vin, samtidig som de har varer for flere tusen kroner under jakka.

– Ja, dette har pågått «i alle år» og er ikke et nytt fenomen, sier Johansen i en kommentar til nettavisen VOL.

– Når det kommer så mange sesongarbeidere til Øksnes hver vinter, øker tyveriene i takt med antallet som kommer.

Jeg ønsker på ingen måter å framstå som diskriminerende, men jeg velger rett og slett å påpeke fakta, sier Johansen til VOL.