Staten kjøper eiendom

Statskog SF har kjøpt 94 prosent av aksjene i AS Meraker Brug, en av Norges største privateide eiendommer.

Regjeringen vil gjennom statlig eierskap sikre eiendommen på norske hender, og bedre allmennhetens tilgang til jakt og fiske. Kjøpet må godkjennes av Stortinget.

AS Meraker Brug er et norsk eiendoms- og kapitalforvaltningsselskap.

Selskapets kjerne­virksomhet er skogsdrift, utleie av jakt- og fiskerettigheter, utleie av hytter og utvikling av hytteområder.

Selskapet har eiendommer som til sammen utgjør om lag 1,2 millioner mål, flere fallrettigheter, 35 prosent av Meråker kraft, og 47 prosent av Meråker alpinsenter.

Eiendommene ligger i hovedsak i Meråker kommune, men også i Stjørdal, Malvik og Steinkjer.

– Dette er en merkedag for fellesskapet og for Meråker.

Statskog vil sørge for fortsatt bærekraftig og langsiktig forvaltning, og kjøpet vil bedre allmennhetens tilgang til jakt og fiske.

Jeg er glad for at denne flotte og ressursrike eiendommen nå blir enda mer tilgjengelig for folk, både for innbyggerne her i Meråker og for andre, sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap).

Statskog SF har kjøpt 94 prosent av aksjene i AS Meraker Brug av Astrup Fearnley Holding AS, Stiftelsen Thomas Fearnley, Heddy og Nils Astrup og Kulsrud Skog AS.

De øvrige aksjonærene i AS Meraker Brug vil få tilbud om å selge sine aksjer til Statskog til samme pris som de selgende aksjonærene.

Med dette salget går Norges største privateide eiendom over i offentlig eie.