Smitte i Andøy

En ny person er bekreftet smittet av korona i Andøy, opplyser kommunen på sin hjemmeside. Dette er tilfelle nummer 32 siden pandemien brøt ut. Personen har vært på reise i utlandet.

– Vedkommende har lite symptomer, er satt i isolasjon og har tre nærkontakter. Alle er satt i karantene. Tilfellet har ikke noen relasjon til tidligere smittet denne uken, opplyser kommuneoverlege Astrid B. Holm.

Det er satt totalt 1.094 korona-vaksinedoser i Andøy. 351 andværinger har fått to doser og er fullvaksinert, mens 392 har fått en dose.

Tilgangen til vaksiner varierer fra uke til uke. I påskeuken hadde Andøy kommune 78 doser å sette. Sist uke fikk Andøy 126 doser og denne uken 156. Antallet vaksiner fordobles dermed fra uke 13 til uke 15.

Kommuneoverlege Astrid B. Holm er oppmuntret av økt tilgang på vaksiner.

-Vi vet at folk er lei og slitne av pandemien, men hvert eneste sprøytestikk er ett steg nærmere et normalt samfunn, gode klemmer, kulturopplevelser, idrett, folkeliv i fellesskap, vennebesøk og uteliv. Hold ut!

De eldste andværingene har fått enten en eller to vaksinedoser, og nå får de første 65-74-åringene tilbud om å vaksinere seg. Det samme gjelder personer i aldersgruppen 18-64 år, som har bestemte diagnoser.