Satser på turisme

Det skal investeres ca 5 millioner kroner i oppgradering av Lankanholmen Sjøhus på Andenes og 1,5 millioner investeres i renoveringa av Havhusene på Bleik. Dette skjer i regi av andværingene Roger og Kristian Adolfsen, som satser på reiselivet i Vesterålen gjennom Norlandia Hotel Group.

Havhusene på Bleik renoveres for å inngå i Andrikken Hotells portefølje. Norlandia har allerede investert 2 millioner i heis, varmepumper og VVS-anlegg på Andrikken Hotell. Roger Adolfsen sier til Andøyposten-VOL at dette ikke er investeringer som er veldig synlige, men som like fullt er viktige og nødvendige.

-For å oppnå et topp resultat investerer vi ufornuftig mye penger i prosjektet. Det gjør vi nok litt av lokalpatriotisme, sier Roger Adolfsen til avisen.

Brødrene Roger og Kristian Adolfsen er altså opprinnelig fra Andenes. Ifølge en fersk artikkel i Dagens Næringsliv omsetter de nå årlig for 7 milliarder kroner i hotell, bemanning, barnehager og asylmottak. – Det går bra. Alt er like artig, sier Roger Adolfsen, som nå satser på boliger og eiendom på Østlandet.

Storebror Kristian og lillebror Roger Adolfsen har skapt et milliardkonsern med 10.000 ansatte siden de kjøpte sitt første hotell på hjemstedet Andøya for 25 år siden. I fjor økte brødrenes selskap Hospitality Invest omsetningen med 28 prosent til nær syv milliarder kroner.

– Det går bra. Det går som forventet, sier Roger Adolfsen, som er daglig leder i Hospitality Invest.

Brødrene har en ligningsformue på om lag 200 millioner kroner hver på hoteller, asylmottak, barnehager, helse, bemanning og eiendom. Mens storebror Kristian tok ut 24 millioner kroner i inntekt i 2015, nøyde lillebror Roger seg med 8 millioner.