Omkommet på isen

Det var 53 år gamle Tommy Wessel Nordeng fra Alsvåg som gikk gjennom isen på Alsvågvannet julaften og omkom. Ulykken skjedde på ettermiddagen og Nordeng ble erklært død senere på kvelden ved UNN.

Tommy Nordeng var en kjent og sentral person i lokalsamfunnet i Øksnes. Han var en av grunderne som startet opp lærebedriften Cerpus i 2002, sammen med Jarle Ragnar Meløy. Firmaet har levert digitale lærebøker til norsk skoleverk for ca 30 millioner årlig.

Nordeng har også deltatt aktivt i skimiljøet i Øksnes, pluss revymiljøet i Alsvåg og Alsvåg Brazz band.

-Det vil merkes at en sånn personlighet er blitt borte og han vil bli savnet, sier tidligere ordfører i Øksnes, Karianne Bråthen, i en kommentar til bladet Vesterålen.

-Dette er dypt tragisk for de nærmeste, men også for oss som bor i kommunen, sier ordfører John Danielsen i Øksnes kommune til nettavisen VOL.

Ulykken ved Alsvågvannet ble varslet ca kl 16.00 på julaften. Nødetatene rykket ut og en stor leteaksjon ble iverksatt, blant annet med dykkere. Etter et par timer ble Nordeng funnet av redningsmannskaper og gjenoppliving ble startet.

Han ble straks etter fløyet med Luftambulansen til Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø. Ved 22-tiden på julaften ble det meldt fra sykehuset at Tommy Nordeng var død, etter de skadene han hadde fått da han gikk gjennom isen på Alsvågvannet.

-Årsaken til ulykken kan vi ikke si noe om ennå. Avdøde vil bli obdusert for å fastslå dødsårsaken, sier politioverbetjent Anne Margrethe Kleczka til Bladet Vesterålen.