Nye leiligheter i byen

Bygget i Strandgata på Sortland, som tidligere var eid av Jægtnes-familien, huset en gang både Cubus og Intersport. Dette er nå overtatt av Håkon Ulriksen, og her vil det bli nye leiligheter.

«Jægtnes-gården» eies nå av Ulrix Eiendom AS og her skal man nå bygge om 2. og 3. etasje til 10 leiligheter for utleie.

En søknad om bruksendring er nå sendt fra Asplan Viak til Sortland kommune, der det fortelles at 2. og 3. etasje i Strandgata 17 er tenkt ombygget til boligformål. Her kan det bli 10 nye leiligheter. De øverste vil få små balkonger, mens det også blir 60 kvm felles uteområde på taket.

Første etasje sies det ikke mye om, men det omtales som kontorlokaler. I en kommentar til Bladet Vesterålen sier Håkon Ulriksen at han har vært i samtaler med interesserte leietakere, men at det foreløpig ikke er noen avtale på utleie på gateplan. Behovet for leiligheter på Sortland er stort, og Ulriksen peker særlig på nytilflyttede flyktninger som trenger botilbud.

På denne bakgrunn ser det altså ut til at hele bygården heretter vil skifte bruk, fra forretningslokaler til boliger og kontor. Parkeringen i kjelleren vil bli som før.

Fasaden mot Strandgata vil bli frisket opp, og her blir det et mer fargerikt innslag i blå nyanser, pluss innslag av grønt og oransje.