Flere 100-åringer

Haldis Regine Olsen fra Sortland fyller 100 år i dag mandag 24. april. I går søndag 23. april fylte Rolf Arntzen i Eidsfjorden også 100 år. Begge er forholdsvis spreke pensjonister og her er det bare å slutte seg til rekken av gratulanter.

Når Bladet Vesterålen intervjuer Rolf Arntzen så forteller han at det ikke har vært særlig fokus på trening og helsekost. -Nei, det vil jeg ikke si at jeg har. Jeg var veldig glad i å ha sirup på skiva, særlig i den tida jeg var med på vedhogst i skogen. Men det var gift for tennene, så jeg ble tidlig fri for tenner. Men det gikk jo godt, for jeg fikk nye, sier den spreke 100-åringen.

Og nettopp et aktivt liv med fysisk arbeid, tror han er oppskriften på et langt liv. -Fra jeg var liten gutt deltok jeg i grøfting, nybrott og torving. Senere slaktet jeg lam og klippet sauer hver høst, så jeg fikk god trening av kroppen, og det er nok det som har holdt meg frisk, forteller han til BLV.

Også Haldis Olsen kommer fra en bakgrunn med mye fysisk arbeid. Hun og mannen hadde et småbruk i Kvalsaukan ved Sortland, men Haldis mener alderen kan ha noe med genene å gjøre også. Hun hadde en søster som også passerte 100 år. Haldis er yngst i en søskenflokk på 15, der flere ble over 90 år. Haldis har 17 oldebarn og 3 tippoldebarn.

De som passerer 100 år får et brev fra Kongen med en hilsen fra majesteten. Haldis fikk dessuten før helga besøk av ordfører Tove Mette Bjørkmo, som hadde med blomster, og da fant de ut at de nok var i slekt også. Vesterålnytt gratulerer også, både Haldis og Rolf.