Slutt for Bø-politi

Omorganiseringen av politiet i Vesterålen betyr at lensmannskontoret i Bø skulle legges ned fra 1. juni. Allerede mandag ble skiltet på veggen tatt ned og tirsdag var kontoret ryddet for inventar, forteller Leif Halland til nettavisen VOL. Han ble dermed den siste som kunne ha tittelen lensmann i Bø.

Nå skal Bø dekkes opp av ansatte ved kontoret på Sortland, og Halland mener dette skal gå greit. Kontoret i Bø har da også bare vært åpent en dag i uka de seneste årene.

-Det er alltid vemodig å flytte fra en god arbeidsplass. Men samtidig er det slik situasjonen er. Nå er det en ny tid og vi må se fremover, sier Halland til VOL.

Også lensmannskontorene i Hadsel og Lødingen skal legges helt ned om kort tid, mens det fortsatt vil være åpne kontor på Myre og Andenes. Alt dette har sammenheng med den siste reformen som nå gjennomføres innen politiet, der det nå også er på plass ny felles alarmsentral og ledelse i Bodø.

Målet med denne reformen er at mindre ressurser skal brukes på ledelse og mer på vanlig politiarbeid. Politiet skal altså bli mer synlig, er det sagt. Politimester Tone Vangen i Nordland har imidlertid nylig vært ute i media og sagt at reformen kan ta litt tid, og at det i en overgangsfase vil gå med mye personell i omleggingen. Effekten kan derfor la vente på seg.