Dødfall i Myre havn

En 71-årig mann fra Sør-Fron i Gudbrandsdalen omkom natt til onsdag i havna på Myre etter et uhell da han skulle gå ombord i en båt. Han var en del av mannskapet på ei hvalfangerskute, som for tiden ligger ved fryserikaia. Båten er til reparasjon ved slippen på Myre, og mannskapet ventet på en del før de skulle videre på hvalfangst.

Noen av mannskapet hadde mandag kveld vært på land, og det var da de skulle gå om bord på båten igjen at ulykka skjedde. Nødetatene ble varslet klokka 01.52.

-Mannen falt ned mellom kaia og båten. Han skal ha vært om lag to minutter under vann før mannskapet fikk han opp på dekk. Gjenopplivning ble igangsatt, men lyktes ikke, sier lensmann Johnny Holen i Øksnes til NRK Nordland.

Da luftambulanse med anestesilege om bord ankom stedet, ble mannen erklært død på stedet. Mannens pårørende er varslet om ulykka. For å fastslå dødsårsaken skal avdøde obduseres.

-Det gjenstår noen avhør at vitner, men vi er i ferd med å danne oss et godt bilde av hendelsesforløpet. Alt tyder på at dette var en tragisk ulykkeshendelse, sier lensmann Johnny Holen til NRK.