Nordlaks bygger ut

Nordlaks Oppdrett AS planlegger å fylle ut 5 mål og bygge et industribygg for vasking av luseskjørt på Pundslett i Raftsundet. -Vaskeanlegget er under utvikling og det er nå et behov for et bygg å sette dette i. Eksisterende bygg er vurdert, men funnet lite hensiktsmessig, skriver Nordlaks i sin søknad til Vågan kommune. Pundslett ligger ved Årstein, ytterst i Raftsundet.

Nordlaks Oppdrett AS vil reise et nytt bygg som har tilstrekkelig høyde og som enkelt lar seg kontrollere i forhold til de krav som stilles i bransjen.

For å gå videre med planene om bygget på 1.000 kvadratmeter, må det fylles ut 5.000 kvadratmeter i sjøen vestover fra dagens anlegg.

Samtidig skal deler av det gamle slakteriet som står ytterst på kaia, rives for å gi bedre plass på kaiarealet, fremgår det av søknaden. Det er Lofotposten som skriver om dette fredag.

Pundslett-anlegget ble for få år siden overtatt av Nordlaks, etter at Bent Eriksen solgte sitt oppdrettsfirma for flere hundre millioner kroner. Det kom da kritikk for tapte arbeidsplasser ved Pundslett, men nå kommer det altså nye ved den planlagte vaskehallen.