Grov vold for retten

 En mann må møte i Vesterålen tingrett i slutten av september, tiltalt for grov vold mot Stig Johansen som ble funnet død i november 2018. Det er satt av 5 dager til saken.

Det er ikke tatt ut tiltale om «drap», men i stedet «grov kroppskrenkelse» som medførte død. Tiltalen beskriver hva politiet mener skjedde i en bolig på Sortland:

Om kvelden fredag 9. november eller natt til 10. november 2018 dyttet tiltalte Stig Anders Johansen slik at han falt over en sofa og videre ned på gulvet. Tiltalte la seg deretter over Johansen med sin egen kropp og presset samtidig med armene sine mot Johansens hals og nakkeområde. Handlingene medførte at Johansen døde.

Dette ble i starten beskrevet som et mulig drap, men tiltalen lyder nå på brudd på §271 og 272 i straffeloven, som omfatter grov vold. I dette tilfellet medførte det altså død.

Den tiltalte mannen må også svare for sine handlinger etter dette. Han skal da ha tappet penger fra avdødes konto. Politiet beskriver dette nøkternt i tiltalen:

I perioden fra og med 12. november 2018 til og med 20. november 2018 gikk han ved flere anledninger inn på avdøde Stig Anders Johansens telefon og overførte via Vipps til sammen kr 4800,- til sin egen egen konto.

Tiltaltes advokater blir Jorild Steindal og Kjetil Krokeide, mens avdødes bistandsadvokater er John-Petter Karlsen og Stian Auglend. Retten skal administreres av Hans Edvard Roll.