Dømt til fengsel

En ung mann fra Vesterålen er dømt til 7 måneders fengsel for seksuell omgang med ei jente under 16 år. Han er også dømt til å betale jenta 50.000 kroner i oppreisning.

Verken den tiltalte mannen eller den fornærmede jenta møtte i Vesterålen tingrett da saken ble behandlet. Jenta hadde tidligere vært inne til såkalt tilrettelagt avhør, der hun blir avhørt av politiet i skjermede omgivelser. Dette videoavhøret ble avspilt i retten.

Det ble ellers lagt frem samtaler mellom partene på Facebook og annen digital kommunikasjonen mellom de to. Flere vitner ble også avhørt, blant annet venninner av den fornærmede jenta.

Ved en anledning dro jenta på besøk til mannen, og han gjennomførte da et samleie med henne, mens han holdt fast hendene hennes.

Retten festet ikke lit til mannens forklaring om at hans Facebook-konto var blitt hacket og at en annen hadde tatt styringen på denne. Jentas forklaring ble støttet av de andre bevisene og retten fant den derfor troverdig.

Mannen må nå betale saksomkostninger på 4.000 kroner og 50.000 kroner i oppreisning. Dessuten blir det altså 7 måneders fengsel som må sones.

Forholdet som nå er pådømt av retten ligger vel 2 år tilbake i tid.