Statoil skifter nå navn og stil

Etter 25 år er det slutt for Statoil-navnet langs norske veger. Nå skal alle skiltene ned og nye opp med CircleK-logoen. Også Yngve Steiro AS på Sortland skifter skiltene sine.

Statoil sortland

Slik vil den nye skiltingen bli på Statoil Sortland – som CircleK.

-Alt blir som før i driften av stasjonen, med samme folk og eiere. Det eneste som forandres er skiltene, sier daglig leder av Statoil Sortland, Pål Steiro, til Vesterålnytt. Årsaken til de nye skiltene er at Statoil Norge solgte sine bensinstasjoner til kanadiske Alimentation Couche-Tard. Dette er et multinasjonalt selskap med 100.000 ansatte i mer enn 20 land, som har 15.000 butikker og 6 millioner kunder hver dag. Nå blir altså bensinstasjonen på Sortland også en del av dette. Det samme gjelder også de andre Statoil-stasjonene i Vesterålen.

Sortland kommune har fått søknad om godkjennelse av de nye skiltene. De vil komme på samme plass og i samme størrelse som de eksisterende. På denne bakgrunn mener man at det ikke er en søknadspliktig sak, som heller ikke trenger nabovarsel.

Firmaet Yngve Steiro as hadde i 2014 ca 15 millioner netto i omsetning og gav jobb til 23 ansatte. Selskapet er gjeldfritt og gav et overskudd på 900.000 kr, fremgår det av offentlig regnskapsregister.  Leverandøren har tidligere vært Statoil Fuel & Retail as, men nå blir det altså et mye større selskap som står bak. Statoil Norge skilte ut bensinstasjonene for flere år siden, og har senere kun drevet med olje og gass. Statoil er fortsatt Norges største og viktigste bedrift, med Staten som hovedeier. Bensinstasjoner driver man altså ikke lenger med.