For mange kafeer på Sortland?

Regionsenteret Sortland har bygget seg opp på handel og service. To kjøpesentre, 7-8 matbutikker og et stort antall kafeer. I dagens utgave av Sortlandsavisa kan daglig leder for Kringla as fortelle at man trolig stenger dørene etter sommeren. Kafeen ved Torget har gått med underskudd siden starten og nå vil eierne lukke etter sommeren. På den annen side, kan konkurrenten like ved, Steirotoppen, notere seg for ny salgsrekord.

Kringla

Kringla eies av morselskapet i Svolvær og har flere avdelinger i Lofoten. Selskapet driver også eget bakeri. Ved avdelingen på Sortland er det 2,5 årsverk fordelt på 4 ansatte. Kafeen leier lokaler hos Jørn Andersen i den gamle ærverdige Håndverker-gården ved Torget i Sortland sentrum.

Sortland storsenter ligger vegg i vegg, og på toppen her finner man en av stedets mest populære kafeer. Steirotoppen har alltid gått bra og i fjor kunne man igjen notere seg for nok en rekord i salget, med nesten 7,5 millioner brutto (5.9 mill.kr. netto). Det gav et pent resultat og overskudd på 600.000 kr. Steirotoppen har 14 ansatte og eies av Torleif Steiro Holding as. Sortland storsenter har også to andre kafeer.

Et annet serveringssted som nå har intensivert salget, er den kommunalt eide Kulturkafeen. Her har det kommunale foretaket, Kulturfabrikken Sortland KF, selv overtatt ansvaret for driften, etter konkursen i Blåbyen Hotell as. Nå er det egne ansatte som jobber her og driver kafeen på dagtid, pluss at man holder åpent før og etter arrangement på kvelder og i helgene.

Siste ord er imidlertid ikke sagt for Kringla kafe. Man legger nå opp til en litt bredere meny i månedene fremover sommeren, for å se om dette kan trekke flere gjester. Dermed er det fortsatt et lite håp, ifølge Sortlandsavisa. Cato Stubberød sier også at han vil se på andre muligheter, som å leie ut eller selge kafeen, om noen melder seg. Leiekontrakten for lokalene er imidlertid sagt opp og dermed tyder mye på at det er et tidsspørsmål før Kringla vil stenge dørene.