Willfred til Tinget

Vesterålens kommende representant på Stortinget kan bli Willfred Nordlund for Senterpartiet. Han satser nå for fullt på dette og gir seg som samferdselsråd i Nordland fylkeskommune.

Willfred Nordlund (SP) sikter seg inn til Tinget til høsten, og en stortingsplass er innen rekkevidde med de gode meningsmålingene SP har hatt den senere tid (foto: NFK).

Svein Eggesvik (53) fra Gildeskål tar nå over som fylkesråd for samferdsel i Nordland. Årsaken til at Willfred Nordlund går ut av fylkesrådet er hans rolle som førstekandidat til Stortinget for sitt parti i Nordland. I tillegg til  være leder i fylkespartiet, har Svein Eggesvik lang erfaring fra kommunestyre og formannskap i hjemkommunen, Gildeskål.

-Fylkestingsgruppa i Nordland Senterparti vil takke Willfred Nordlund for innsatsen som fylkesråd for samferdsel. Samferdsel er svært viktig for folk og næringer i Nordland og vi i Senterpartiet er tydelig på at vi ønsker begge hendene på rattet i samferdselssaker. Derfor ønsker fylkestingsgruppa at Senterpartiet fortsatt skal fylle rollen som samferdselsråd i Nordland, skriver partiet i en pressemelding.

Willfred Nordlund (29) topper som kjent valglista til SP i Nordland og kan dermed bli valgt inn på Stortinget fra høsten. Nordlund er fra Sortland og har allerede bred erfaring fra politikken, selv om han ikke har fylt 30 år ennå. Han har både vært i fylkesrådet og vararepresentant til Stortinget. Når han nå går av som fylkesråd kan han drive valgkamp for Senterpartiet på fulltid frem til valget i september.

Den nye samferdselsråden i Nordland kommer fra samme parti. Årsak til dette er den fordeling av plasser som er avtalt mellom partiene i den rødgrønne gruppen i fylkestinget. Det er ventet at Mona Fagerås (SV) også vil trekke seg som fylkesråd i Nordland, ettersom hun også skal drive aktiv valgkamp for sitt parti i sommer. Hun er fylkesråd for «næring».

-Å jobbe med samferdsel i et fylke som Nordland er ikke bare en stor oppgave, men svært viktig for utviklingen av nærings og samfunnsliv. Ikke bare for folk i Nordland, men faktisk for hele landet. Næringslivet i Nordland er storeksportør og bidrar på denne måten til å skaffe landet viktige inntekter, sier Svein Eggesvik (Sp) i en kommentar til sin nye jobb.