Varetekt i 4 uker

Den siktede i drapssaken på Sortland må sitte 4 uker i varetekt, mens politiet etterforsker omstendighetene. Det ble bestemt av Vesterålen tingrett fredag. Navnet på den drepte er nå frigitt.

Sortland lensmannskontor er i dette bygget og her sitter de som nå etterforsker saken om et mulig forsettelig drap tidligere i uka (arkivfoto).

Det var Stig Anders Johansen, 35 år fra Stokmarknes, som torsdag ettermiddag ble funnet død i en enebolig på Sortland. Navnet er frigitt av politiet etter avtale med de pårørende.

En mann i slutten av trettiårene er siktet for forsettlig drap i denne saken. Politiet fikk fredag tingrettens medhold i at siktede blir varetektsfengslet i fire uker, hvorav to uker med brev og besøksforbud og en uke i full isolasjon.

Det er faren for bevisforspillelse som er begrunnelsen fengslingen. Politiet ba om at fengslingsmøtet skulle holdes for lukkede dører og det ble imøtekommet av retten.

Bistandsressurser fra Kripos, samt etterforskere fra andre deler av Nordland politidistrikt, er i dag ankommet Sortland for å bistå lokalt politi i denne saken. Etterforskningen pågår for fult og vil fortsette med full styrke gjennom helgen.

Politiet jobber i dag videre med etterforskningen etter at en mann ble funnet død på en adresse i Sortland torsdag, og en mann ble siktet for forsettlig drap. Den avdøde var meldt savnet to dager tidligere, den 20. november og det var i forbindelser med denne leteaksjonen at avdøde ble funnet på en adresse på Sortland.

Etterforskningen er ennå i en tidlig fase og politiets hovedfokus er på dette tidspunktet å samle inn informasjon i saken. Det vil i dag bli gjennomført avhør av en rekke vitner, innsamling av spor og når kriminalteknikere fra Kripos er på plass vil også åstedet bli undersøkt nærmere.

Siktede ble avhørt i går og vil i løpet av formiddagen bli framstilt for varetektsfengsling. Siktede er villig til å forklare seg og forklarer seg greit. Politiet kan av etterforskningshensyn ikke gå inn på hva siktede har forklart i avhør, sier politiinspektør Per Erik Hagen.

Siktede og avdøde kjente til hverandre, men av hensyn til den pågående etterforskningen kan ikke politiet gå nærmere inn på hvilken relasjon det er snakk om.

Politiet opplyser at de er kjent med både siktede og avdøde fra før, uten at de to tidligere har vært involvert i alvorlig kriminalitet.