Ukjent vei for smitten

Den siste uken er det 21 personer i Andøy som har testet positivt for covid-19. Man har ikke funnet smittekilden til utbruddet, men har oversikt over de som er smittet til nå.

Smittevernlege Hedda Mørch i Andøy (foto: Geir Bjørn Nilsen/Andøy kommune).

– Andenes skole er berørt, og flere smittede er barn. Vi vet ikke hvem som ble smittet først på skolen, sier smittevernlege Hedda Mørch i Andøy.

Andenes skole har vært berørt av det lokale utbruddet og barnetrinnene på skolen går over til gult nivå i én uke fra mandag.

Ingen syke skal da møte på skolen, det skal være god hygiene og forsterket renhold pluss at det innføres kontaktreduserende tiltak.

– Selv om noen tester positivt først, er det ikke slikker at de ble syke først. Vi ønsker å advare mot å fordele skyld i et utbrudd, ingen har gjort noe galt, påpeker Mørch.

– Vi oppfordrer alle til å ha lav terskel for å holde seg hjemme og teste seg, selv ved lette symptomer.

Vi har fortsatt god oversikt over situasjonen. Denne uken har vi testet 426 personer i Andøy, det vil si nesten 10 prosent av befolkningen.

Dette er en ny rekord, sier smittevernlegen.

– Vi ønsker å takke alle som har testet seg denne uken. Vi er imponert over hvordan alle i Andøy stiller opp for å begrense smitten.

Jeg vil gi en særlig takk til alle skoleelevene som har stilt opp for å teste seg, sier Mørch. Hun takker også de ansatte ved skolen for samarbeidet.

Det er mange som nå er i isolasjon. De skal snart komme tilbake ut i samfunnet etter å ha hatt korona.

Ta godt vare på hverandre og særlig de som nå sitter i isolasjon for å beskytte andre fra smitte. Støtt hverandre og vis omsorg, er oppfordringen fra lege Hedda Mørch.