Mer korona i Andøy

Åtte personer i Andøy har tirsdag testet positivt for koronavirus. Dermed er det 11 personer i kommunen som nå har påvist smitte i denne runden av det lokale utbruddet.

Smittevernlege Hedda Mørch i Andøy (foto: Geir Bjørn Nilsen/Andøy kommune).

De åtte har tilknytning til hverandre og til tidligere positive tilfeller den siste uken. Det er både barn og voksne blant de smittede.

Noen av de smittede er vaksinerte, forteller kommunen i sin informasjon.

– Vi oppfordrer alle som har symptomer som ligner på forkjølelse, influensa eller andre luftveissymptomer om å holde seg hjemme og ta kontakt for testing.

Alle som tester seg, hjelper oss med å holde oversikt over smitten i kommunen, sier smittevernlege Hedda Mørch, som takker alle som tester seg.

En person i Andøy testet positivt for covid-19 mandag. Også dette tilfelle har sammenheng med de to positive før helgen.

– Vi har i har i dag hatt en økning av personer som tar test på teststasjonen, og er takknemlig for alle som tester seg.

Oppfordringen til befolkningen er fortsatt den samme: Vi ønsker alle med luftveissymptomer eller mistanke om smitte velkommen til testing.

Det er fortsatt viktig at vi alle holder oss hjemme, og tester oss, ved luftveissymptomer. Husk at forkjølelse, influensa og korona kan oppleves veldig likt.

Foreldre som har barn med luftveissymptomer kan ringe Koronatelefonen for å få råd og veiledning.

Vi har nye hurtigtester til ytterste delen av nesen, slik at barn kan testes på en skånsom måte, sier smittevernlege Hedda Mørch.