Takker for innsatsen

– Det er med stor glede og takknemlighet vi nå kan si at Vesterålen-utbruddet av korona er over, skriver kommuneoverlegene og smittevernlegene mandag i en felles melding.

Lege Martin Larsen Drageset i Hadsel er en av de som takker for innsatsen (foto: Hadsel kommune).

Dette er mye takket være innsatsen fra alle i Vesterålen. Vi har sett en stor vilje hos folk til å bidra til å begrense smitten, noe som har hatt en avgjørende betydning.

Takk til alle som har begrenset hvor mange de har møtt, og de som har tatt på seg et munnbind for å beskytte seg selv og andre.

Takk til de som har hold seg hjemme når de har vært syke, og til alle de som har testet seg.

Takk til de som har sittet i isolasjon for å beskytte andre, og de som har ventet i karantene til de har fått avklaring på om de var smittet.

Takk til alle i Vesterålen!

Vi vil også takke alle som har bidratt til ekstra smitteverntiltak i bedrifter og kommuner, samt de som har utført smittesporing og testing i kommunene.

Fra nå av går Vesterålen, med unntak av Andøy, tilbake til å følge de nasjonale smitteverntiltakene og anbefalingene, med ett unntak.

Den lokale forskriften om karantene for de som har fått én vaksinedose, gjelder fortsatt i to uker til.

Det er ikke lenger lokale begrensninger på skjenking av alkohol, der følger vi de nasjonale reglene.  De nasjonale smittevernreglene og anbefalingene finner man på helsenorge.no

Andøy kommune har, som eneste kommune i Vesterålen, et pågående utbrudd. Siden torsdag har Andøy hatt 6 nye smittede.

Utbruddet i Andøy kan spores tilbake til Lofoten, og har ikke sammenheng med utbruddet vi har hatt i Vesterålen.

Det vil være egne anbefalinger til folk i Andøy for å forhindre videre smittespredning.

Andøy kommune vil fortsette med de samme anbefalingen som resten av Vesterålen har hatt til nå, men innfører ikke nye forskrifter. Alkoholserving vil, også i Andøy, følge nasjonale regler.

For å følge med på smittesituasjonen i videre, og tidlig kunne oppdage smitte, er det fortsatt viktig at personer som har symptomer tester seg.

Vi oppfordrer derfor alle til å fortsette å teste seg ved symptomer eller mistanke om smitte, også de som er vaksinert.

Fra alle kommuneoverleger og smittevernleger i Vesterålen: Tusen takk for innsatsen!