Sture P årets profil

Ordfører Sture Pedersen i Bø er blitt kåret til «årets kommuneprofil» av leserne i Kommunal Rapport. Han fikk nær en tredel av stemmene til de 8 kandidatene som var nominert.

Ordfører i Bø kommune, Sture Pedersen, har vært mye i medias søkelys den senere tid og nå som «årets kommuneprofil».

Ansvarlig redaktør Britt Sofie Hestvik i Kommunal Rapport mener Pedersen er en verdig vinner av Årets kommuneprofil.

– Sture Pedersen har satt Bø på kartet. For distrikter og småkommuner er det viktig å ha en ordfører som ham. Man kan være enig eller uenig i virkemiddelet, men Pedersen har løftet Bø og dratt nye innbyggere, og det står det respekt av, sier Hestvik.

– Dette er en stor og glad melding, og noe jeg setter utrolig stor pris på, sier Bø-ordfører Sture Pedersen (H) til bladet.

Det er trettende gang Kommunal Rapport kårer Årets kommuneprofil. Prisen deles ut til politiske, administrative og faglige ledere i kommunesektoren som har utmerket seg spesielt i løpet av det siste året.

Pedersen fikk i alt 28 prosent av stemmene. Totalt var det åtte kandidater.

Den som fikk nest flest stemmer er kommuneoverlege Arne Bye i Frosta kommune, mens mannen bak de populære dagsturhyttene på Vestlandet, Arne Skrede, kapret tredjeplassen.

– Kommuneoverlegene har hatt en viktig jobb under koronapandemien, og det er naturlig at de er med og kniver om toppen. Det er også hyggelig å se at innsatsen rundt dagsturhyttene er blitt lagt merke til. Dette er en litt annerledes kandidat i annerledes år, sier Hestvik.

Sture Pedersen har satt Bø kommune og formueskatten i fokus for hele Norge, etter at Bø vedtok å redusere skatte fra 2021. Flere mangemillionærer sørfra har kjøpt hus i Bø og vil flytte dit, både for å kutte skatten og investere lokalt i Bø.

Sture Pedersen er omtalt av NRK, Tv2 og alle riksdekkende aviser den senere tid, der han har satt fingeren på utfordringene for de små kommunene som er helt uten statlige arbeidsplasser.

Pedersen ønsker å bruke skattestuntet for å tiltrekke seg privat næringsliv og investorer som vil være med å snu dette bildet, slik at det blir nye bedrifter og arbeidsplasser i Bø.