Sprek ukeslutt i Bø

I ettermiddag er det kanonballturnering for alle ansatte i Bø kommune i Bøhallen. Arrangementet er også åpent for publikum. Det blir en sprek slutt på arbeidsuka, med susende baller i lav høyde.

Her ser vi rådhuslaget «Ute av Robek» fra fjorårets turnering, med Åsa Elvik, Frode Josefsen, Knut-Bjørnar Markussen, Tove Jakobsen, Hans Kristian Pettersen og Rune Eriksen (foto: Bø kommune FB-side).

Kanonball er en idrett som gjerne den yngre garde bedriver i gymtimene på skolen. Men aktiviteten kan jo gjerne utføres av voksne også. Slik blir det i alle fall i ettermiddag i Bøhallen, nå man møtes til en uhøytidelig avslutning på den kommunale arbeidsuka.

Tidligere har Bø hatt fotballturnering et par år, og da kan det jo ofte gå hardt for seg, særlig når det er ivrige og utrente «oldboys» som stiller opp. Da man byttet til kanonball i fjor, ble dette positivt mottatt. Da stilte mange også opp med flotte kostymer for å gjøre litt ekstra ut av arrangementet.

Det var NAV i Bø som tok initiativ til dette, men i år er det Bø ungdomsskole som arrangerer, siden de vant turneringen i fjor. FAU sørger for kafe, der det blir både kaffe og kaker. Arrangementet er åpent for alle og overskuddet skal øremerkes ballbinge.

-Det er flott med et sånt type arrangement der man har fokus på det sosiale. Vanligvis sitter etatene på hver sine nes. Derfor er dette et fint tiltak der deltakerne bidrar til å dra Bø-skuta i samme retning, sier ordfører Sture Pedersen til nettavisen VOL.