Raftsundet favorittsted

Ny ledelse har tatt sete i Hadsel rådhus. Ordfører Kurt Eirik Jenssen avslører at hans favorittsted i kommunen er Raftsundet, mens varaordfører Lena Arntzen mener at Sandnes er best.

Varaordfører Lena Arntzen fra Høyre og ordfører Kurt Eirik Jenssen fra Senterpartiet leder nå Hadsel (foto: Hadsel kommune).

Valget i september har nå bragt ny ledelse inn i rådhuset på Stokmarknes, med ordfører Kurt Jenssen (SP) i førersetet. Formannskapet de neste fire årene vil bestå av ordfører Kurt Jenssen (Sp), varaordfører Lena Arntzen (H), Aina Nilsen (Sp), Åge Rusten (Ap), Geir Jørgensen (R), Arne Ivar Mikalsen (V) og Ørjan Robertsen (Mos).

På kommunens egen nettside forteller ordfører og varaordfører litt om seg selv. Kurt Jenssen (64) er utdannet telegrafist, men har senere jobbet innen oppdrett. Han har hus i Raften og mener Raftsundet er beste sted i kommunen.

Hans politiske forbilde er kanskje ikke overraskende SP-leder Trygve S. Vedum, men han trekker også frem et godt forhold til olje- og energiminsiter Kjell Børge Freiberg, selv om de er politisk langt fra hverandre.

Jenssen mener at noe av det mest positive med Hadsel er kulturlivet, samt alle bygdehusene og ungdomshusene som fortsatt holdes i hevd. Dessuten dugnadsånden viktig og at folk er stolt av å være hadselværing.

Varaordfører Lena Arntzen (42) er opprinnelig født i Oslo og utdannet vernepleier. Hun bor nå på Sandnes og mener at hjembygda er beste sted i kommunen, men er ellers stolt over at Hadsel har mange varierte arbeidsplasser og innovativ industri.

Arntzen mener det er viktig at kommunen fortsetter den fine veksten, med arbeidsplasser og næringsutvikling. Ellers står eldreomsorg høyt sammen med (svært) tidlig innsats for de som faller utenfor i samfunnet. Hun setter selv stor pris på humor.

-Parodier er alltid gøy. Karikaturer av kjendiser eller mennesketyper man kjenner til. Lene Kongsvik for eksempel. Og så ler jeg ofte av samboeren min – han ser ofte ting i et mer humoristisk lys enn meg, forteller Arntzen i sin «selvangivelse».