Offisiell åpning

Snøhetta arkitekter har tegnet det flotte anlegget til Holmøy Maritime AS ved Hognfjorden i Sortland. Nå inviterer eierselskapet til åpent hus for en offisiell åpning lørdag den 27. januar.

Fiskeribedriften Holmøy skiller seg nokså klart ut innen bransjen, ved sitt nye hovedkvarter som er tegnet av Snøhettas arkitekter. Nå inviteres det til åpent hus (arkivfoto).

-Vi har flyttet inn i nye lokaler i Holmen og ønsker alle velkommen til offisiell åpning på lørdag 27. januar, skriver Holmøy på sine facebooksider. -Det blir åpent anlegg med omvisning i administrasjonsbygg, fryseterminal, foringssentral og båter.

Byggene er satt opp av Øksnes Entreprenør AS, som har jobbet med dette prosjektet i nær to år. Det er gjort en stor utfylling, bygget kai og asfaltert et stort parkeringsareal. Statens Vegvesen er nettopp ferdig med den nye veien forbi anlegget, og Øksnes Entreprenør AS har ganske nylig lagt siste hånd på verket med sluttføring av fasadene. Alt skulle dermed være klart for offisiell åpning.

Holmøy Maritime AS har imidlertid forlengst tatt i bruk deler av anlegget. Både fryseterminalen og kontorbygget har hatt aktivitet i flere måneder.

Holmøy-selskapene vil trolig omsette for 1,4 milliarder kroner i 2017. Man disponerer fire trålere med til sammen 12 kvoteenheter. I rederiet er det 180 ansatte og samlet er det 250 ansatte i konsernet. Selskapene vil trolig ta opp 16.000 tonn fisk i løpet av 2018.

Nylig kjøpte Holmøy Maritime 50% av aksjene i Nor Seafoods AS i Ålesund. Dette er et salgsselskap som har spesialisert seg på eksport av fisk. Avtalen er at selgerne fortsatt skal ha kontor i Ålesund, og både laks og hvitfisk fra Vesterålen skal gå igjennom dette firmaet på vei ut til markedene i Europa. Dette styrker Nor Seafoods AS, men det gir også Holmøy mulighet til å følge fisken helt frem til forbrukerne.

Det er Knut Roald Holmøy som nå har gått inn i styret til Nor Seafoods AS. Han har ellers også stiftet et nytt selskap på egen hånd, med det spennende navnet «60 grader nord AS». Dette selskapet skal drive med overnattingsvirksomhet, men Holmøy sier i en kommentar til Vesterålnytt at det ikke er snakk om noe nytt hotell på Sortland. Han har bare registrert selskapet og navnet som en idè, som i fremtiden kan bli tatt i bruk.

Anlegget på Holmen, ved innløpet til Hognfjorden, skal altså nå få sin offisielle åpning. Arkitektene fra Snøhetta har her fått et nytt flott prosjekt, som man gjerne kan vise frem. Snøhettas ansatte har ellers også tegnet operaen i Oslo, biblioteket i Alexandria i Egypt og mange andre spennende bygg.

En av arkitektene som har vært med i oppbyggingen av Snøhetta er arkitekt Tarald Lundevall, som en periode bodde på Myre. Lundevall var sentral i arbeidet med Operaen i Oslo, da denne ble bygget. Han var ikke med i starten av firmaet Snøhetta, men kom etterhvert inn som partner i selskapet. Myre er altså et treffpunkt her, både for Tarald Lundevall og familien Holmøy, mens de nye flotte byggene nå ligger i Sortland kommune.