Mer detaljerte planer

Forberedelsene til det nye hotellet på Stokmarknes fortsetter, tross koronastengt reiseliv. Arkitektene har laget et justert forslag, med andre farger og detaljer for uteområdet.

Arkitektene hos VisAvis er kommet med ny tegning av Hotell Richard With, der man har brukt VDS-fargen på den ene byggdelen (foto: VisAvis arkitektene).

På Sortland er det nye hotellet snart klart til innredning og åpning til våren, mens det planlagte hotellet på Stokmarknes kanskje får byggestart på samme tid. Anbudspapirer sendes ut om ikke lenge.

Den senere tid har det vært en del debatt om hvordan kaifronten skal bli, foran både det nye hotellet og glassbygget over MS Finnmarken. Begge deler skal nå være fastlagt og det vil uansett bli en fin kaifront.

Flere har ønsket flytebrygge eller en kaifront der mindre båter kan legge til. Dette ser ut til å bli realisert, kanskje både ved hotellet og hurtigruten.

De nye skissene for Hotell Richard With har vakt litt undring på Stokmarknes, da noen knytter linken til «Blåbyen». Dette blir imidlertid forklart med bevisste valg, med lokal forståelse.

Blåfargen er knyttet til havet, men også gjenspeiler den tilknytningen til Vesterålens Dampskipsselskab (VDS) som ble stiftet på Stokmarknes i 1881. VDS var også det rederiet som startet Hurtigrutens første seiling i 1893 med DS Vesteraalen, hvor hotellets navnereferanse Richard With var en av hovedaktørene.

Arbeidet er nå startet med fyllingen der det nye hotellet skal bygges. Bildet viser uteområdet og kaifronten, slik det trolig blir (foto: VisAvis arkitektene).

Ut fra at reiselivet i Norge nærmest ligger i dvale er det ikke noe stress med å få ferdig de to nye hotellene i Vesterålen. Likevel går begge prosjekt ufortrødent videre mot realisering.

– Vi har ting litt på avstand også i forhold til at vi ikke er i drift før i 2022. Da er forhåpentligvis verden klar til en ny start. Det skal bli godt å gi folk en klem igjen, sier Yngve Skog Rodal til nettavisen VOL. Rodal er prosjektleder og tiltenkt direktørjobben for hotellet.

– Vi jobber sammen med interiørarkitekter og de arkitektene vi har på bygget sammen med «Nordic Choice hotell», for å skape et finest mulig interiør, og som har identitet til stedet, sier Skog Rodal.

Når de siste detaljene er på plass kan man sende ut anbudspapirer, slik at aktuelle entreprenører kan regne en pris og gi tilbud på byggingen. Vernebygget reises av Bjørn Bygg Peab, mens hotellet på Sortland reises av Consto Nord.

Begge disse kan være aktuelle for å bygge Hotell Richard With, men det vil nok flere være interessert i å gjøre. Sortland Entreprenør AS og Kronstein-gruppen er også så store at et slikt prosjekt vil de greit kunne ta.

Hotellet skal bli en del av bybildet og bylivet på Stokmarknes i fremtiden. I de nederste etasjene vil man finne møterom, konferansesal, restaurant og bar. Her blir også et fellesområde med god plass.

Dermed kan lokalbefolkningen også stikke innom, i tillegg til hotellets gjester, for å kanskje møtes over en kopp kaffe og treffe kjente.