Bø også på Debatten

NRKs program «Debatten» har Bø kommune og formueskatt som tema i kveld. Fredrik Solvang har invitert ordfører Sture Pedersen som deltaker, sammen med andre som vil debattere dette.

NRK har Bø kommune og formueskatt som tema i kveld, ledet av Fredrik Solvang (skjermklipp NRK).

-Hva vil skje om alle kommuner gjorde som Bø, spør programleder Fredrik Solvang i kveld, når han innleder til debatt på NRK TV. Da vil man også finne ordfører Sture Pedersen som en av deltakerne i debatten.

Etter at Bø vedtok å kutte formueskatten med en halv prosent, har nærmere ti mangemillionærer kjøpt seg bolig i kommunen og varslet at de tenker å flytte til Bø. Dette har vekket stor oppsikt og er blitt omtalt i svært mange nettaviser og media.

Nå kommer altså NRK med dette som hovedtema i kveld, og uansett utfall av debatten, så er dette med å sette Bø kommune og Vesterålen igjen på kartet for hele det norske folk.

Forleden hadde Dagens Næringsliv viet hele forsiden og flere sider inne i avisen til samme tema. Også her blir det kommentert fra flere at uansett utfall i saken, så gir dette Bø kommune en PR som ellers ville kostet store beløp i markedsføring.

Når NRK vier beste sendetid på nettopp Bø og deres «skattestunt», så er det igjen en vinn-vinn-situasjon for kommunen og ordfører Sture Pedersen. Bø kommer i fokus og flere problemstillinger blir belyst.

I tillegg til tema skatt, så er det også en del av debatten her hvordan små «utkantkommuner» skal kunne motvirke fraflytting og utarming. Sentraliseringen går videre og tapper mindre kommuner, til fordel for mer urbane deler av landet.

At Sture Pedersen har satt disse temaene på sakskartet, blir bejublet av mange lokalt og faktisk også over et bredt politisk spekter. Flere personer med bakgrunn i SV og AP har gitt «tommel opp», for at Høyre-ordføreren løfter frem disse temaene.

På den andre siden så er det også mange som er svært undrende og negative til at rikinger fra sør skal kunne ha et «midlertidig hjem» i Bø og dermed spare millioner i skatt. Flere av de som flytter har null i inntekt og betaler kun formueskatt.

Andre mener at formuende personer, som skistjernen Bjørn Dæhlie, har kunnet bygge seg opp rikdom nettopp på grunn av den samfunnsmodellen Norge har. At man så skal utnytte «smutthull» til egen vinning, får liten sympati i kommentarfeltene på Facebook.