Mange viste omsorg

Medfølelse og omsorg kom fra hele landet, da bårebilene med de omkomne fra hyttebrannen i Andøy kom til Lofoten mandag ettermiddag. Også i Vesterålen var mange sterkt berørt.

Ved Risøyhamn skole hadde lærere og elever en minnestund ute og tente lys for de omkomne i hyttebrannen, som skjedde ikke langt unna (foto: Risøyhamn skole).

Den tragiske hyttebrannen i Kobbedalen ved Risøyhamn for halvannen uke siden, har berørt mange over hele Norge. Det fikk man tydelig se i dag mandag.

Også lokalt i Andøy og Risøyhamn har dette gjort sterkt inntrykk.

Ved nærbutikken Joker ble det tent lys og fem hvite roser var satt frem.

Elevene ved Risøyhamn skole samlet seg ute i skolegården, omkring et hjerte av tente lys. Midt i hjertet var det fem ekstra lys.

Fire barn og en mor omkom da hytta brant ned, mens en far overlevde, uten mulighet til å hjelpe de andre i den eksplosive brannen.

Mandag kl 15.00 ankom en kortesje Lofoten, med 5 bårebiler, to politibiler og flere biler med pårørende. Langs veien var det tent ca 7.000 lys.

Svært mange av Vågans befolkning hadde møtt frem og stod langs E10 for å vise sin medfølelse og sympati.

Via Facebook kom det sympati og omtanke fra hele landet, særlig fra utflyttede lofotinger som kjenner en eller flere av de berørte.

Både i Svolvær og Henningsvær var det mange som hadde tatt seg fri fra jobb for å møte kortesjen og vise sin medfølelse.

Pappaen til Hedda, Hogne Winther, la mandag ettermiddag ut en melding på Facebook der han takket for alle hilsener og medfølelse.

-Trist, men sterkt, var hans melding til alle de som hadde møtt frem og deltok i markeringen.

Det var Luise Marie Bang (40 år) fra Svolvær som omkom i brannen, sammen med sønnen Henning Christian Bang Johansen (15 år) og datteren Hedda Madell Bang Winther (10 år).

Faren som overlevde hadde sønnene Gustav Rane Krogh Hovde (12 år) og Mogens Pareli Krogh Hovde (15 år), som begge omkom i hyttebrannen.