Laila selger bilen

For å finansiere hyttebygginga vil «Farmen-Laila» selge den nye bilen. Hytteprosjektet koster svært mye, selv om modulene og mye av jobben blir sponset. Det er VG som skriver dette i dag.

«Farmen-Laila» er Vesterålen mest omtalte kjendis og VG slår i dag opp at hun vil selge bilen for å realisere hyttepremien. Bildet er en fotomontasje av Laila fra presentasjonen i TV2-serien «Farmen» og den modellen fra Saltdalshytta som hun vant.

Vesterålnytt skrev forleden om at Laila Lochert fra Sortland hadde vært i Harstad og hentet ut sin ene premie fra «Farmen». Det var en ny bil, av modell Kia Niro Hybrid active, levert av Salminenbil AS. Nå vil hun altså legge ut denne for salg, uten at den er brukt.

-Jeg har veldig lyst på hytta, men det er ekstremt dyrt. Det er en premie med liten skrift, sa Laila Lochert til VG nylig. I dag avskiltet hun bilen og skal legge den ut for salg i løpet av de nærmeste dagene. Hun har en bil fra før av og vil heller bruke pengene til å sette opp hytta hun vant gjennom «Farmen».

-Jeg velger å selge bilen ene og alene for å finansiere hyttedrømmen. Hva skal jeg uansett med to biler? sier Laila til VG.

Hytta koster rundt en million å sette opp og fullføre. Det er mye penger, men jeg får også mye hjelp, forteller Laila. Lokale bedrifter på Sortland har gått sammen om å hjelpe Farmen-vinneren, så friluftsentusiasten ser nå ut til å få hyttedrømmen oppfylt, uten at det koster skjorta.

Hytta vil hun plassere på Langøya i Vesterålen, skriver VG, mens tips til Vesterålnytt påpeker at tomta nok ligger et stykke ut i Eidsfjorden.

Eilev Bjerkerud som vant Farmen i 2015 fikk hjelp av faren sin for å klare å realisere hyttedrømmen. Han slet også med å få råd til å bygge hytta, skriver VG.

De gode hjelperne lokalt som vil bistå Laila med hytteprosjektet er ledet av MMT (Mur og Maleteknikk as). De har fått med deg blant annet XL-bygg, Vesterålsbetong, Byggmakker, Europris, Nilsson Haras, Elektroinstallasjon og Asplan Viak. Elementbygget fra Saltdalshytta er altså bare et byggesett og vinneren av premien må selv sørge for å få dette satt opp og gjort ferdig. Hytta blir på 70 kvadrat. På hovedplanet er det ett soverom, bod, bad med sauna, gang med gode garderobemuligheter, og selvfølgelig en flott stue/kjøkkenløsning. Arken åpner opp den midterste delen av loftet og gir plass til en god salong med utsikt. På hver side av loftsstua ligger det fine, store soverom.