Laila har fått bilen

Vinneren av «Farmen», Laila Lochert fra Sortland, kunne forleden hente bilen hun vant. Hos forhandleren i Harstad ble en ny Kia overrakt med blomster og gratulasjoner.

Salgssjef hos Salminen AS, William Salminen, gratulerte Laila Lochert med ny bil. Det er modellen Kia Niro Hybrid Active (Foto: Salminen AS).

Vinneren av TV-serien «Farmen» får hver sesong en ny bil og en hytte som premie. Laila Lochert vant altså 2016-Farmen og kunne dermed hente sin nye bil hos nærmeste forhandler som er Salminen AS i Harstad. Dette firmaet er forhandler og totalleverandør av Peugeot, Mercedes-Benz og KIA. Farmen-premien er en KIA og Laila hadde valgt seg en mørk blå versjon, eller «deep cerulean blu» som det heter.

Selskapet Salminen AS er forøvrig en ganske ny bilforhandler, som hadde sitt første hele driftsår i fjor. Selskapet omsatte imidlertid for pene 115 millioner. Salminen-familien har for øvrig drevet i bilbransjen i Harstad i mange år. Nå er Hege Salminen daglig leder, mens William er slagssjef og stod for overrekkelsen til Laila. Kia selger meget godt i Harstad.

På Sortland har flere firma meldt at de skal hjelpe Laila med å få satt opp den andre premien, hytta. Dette er et stort byggesett fra «Saltdalshytta», som vinneren selv må finne tomt til, pluss ta kostnadene med å få satt opp. Flere av de tidligere vinnerne av Farmen har valgt å selge denne premien, da kostnadene har vært store med å få satt opp elementbygget.

Mur og Maleteknikk as (MMT) på Sortland har imidlertid gått i spissen for en dugnad lokalt, der flere nå har sagt seg villig til å delta. Laila har allerede funnet tomt for hytta si, og her skal flere firma nå hjelpe henne med å få opp byggverket, som er en Saltdalshytte av typen Aurora Smart 176.

Henriksen Maskinstasjon AS skal stå for gravearbeidene, mens MMT selv murer grunnmur og pipe. XL-BYGG Sortland vil levere materialer til grunnmur og pipe, mens Vesterålsbetong AS stiller med betong til mur og gulv. Byggmakker Per Strand AS Vesterålen står for leveranse av kjøkkeninnredning, mens Europris Sortland leverer kjøkkenutstyr, puter og tepper. Også rådgiverne hos Asplan Viak vil delta, samt rørleggerne hos Nilsson Haras og elektrikerne hos Elektroinstallasjon. Dermed er Laila godt i gang med å få på plass den andre delen av premien.

Med dette ser det ut til at Laila Lochert kommer ut av Farmen som en ubestridt vinner. Ikke bare vant hun selve serien, men hun vant også hele Norges TV-publikum. Sjelden har vel en Farmen-deltaker fått så mye godord og gratulasjoner. Hennes ærlige og dyktige væremåte, uten intriger og spill, gjorde henne til en «verdig vinner», slik mange har omtalt henne i sosiale medier. Dermed var det heller ikke vanskelig for MMT å finne dugnadshjelp lokalt til å bistå Laila med hyttedrømmen.