Kobler kraft og shopping

Nå skal det gi ekstra fordeler å være strømkunde hos Vesterålskraft. Flere lokale bedrifter skal være med og gi rabatter til kraftkundene, gjennom et eget fordelsprogram.

Her er en kraftsamling fra lokal handel og strøm, som nå vil trekke kunder sammen. I midten er Stig Abelsen og i høyre kant direktør i Vesterålskraft, Halvard Pettersen (foto: Vesterålskraft).

Vesterålskraft Strøm presenterer nå sitt helt nye fordelsprogram, med lokale fordeler og lokale partnere. – Tanken er at dette skal gi både strømkundene og det lokale næringslivet fordeler, sier Stig Abelsen, daglig leder i Vesterålskraft Strøm.

– Vi er eid av innbyggerne i Øksnes, Bø og Sortland gjennom kommunene. De resultatene vi skaper i Vesterålskraft, går tilbake til innbyggerne i form av utbytte til eierne. Om dette benyttes til asfalt i gata, en fartsdump som gjør skoleveien sikrere, til næringsutvikling eller til ordinær drift, det er opp til kommunene å bestemme.

Som lokaleid strømleverandør, jobber vi hver eneste dag for å skape verdier som skal komme lokalsamfunnet til gode, sier  Stig Abelsen.

Vesterålskraft-konsernet, hvor Vesterålskraft Strøm er ett av selskapene, ga etter fjoråret 7,7 millioner kroner i utbytte til sine eiere, som er kommunene Øksnes, Bø og Sortland. I tillegg sponset konsernet diverse lag, festivaler og foreninger med til sammen nesten 1 million kroner i 2016.

Vesterålskraft Strøm er en forholdsvis ung strømleverandør. Over en fem-årsperiode, fra 2004 til 2009, etter salget av aksjene i Kraftinor, var strøm ute av porteføljen til Vesterålskraft. I 2010 ble et nytt datterselskap etablert, for å selge strøm. Selskapet startet med blanke ark og ingen kunder. Siden oppstarten har kundemassen vokst år for år.

– Fordelsprogrammet vi nå starter, er bygd etter den samme filosofien. Ved å være kunde i Vesterålskraft Strøm, får du en personlig fordel gjennom rabatter hos et utvalg butikker og leverandører. Like viktig for oss: Partnerne i fordelsprogrammet til Vesterålskraft Strøm er lokale, eller bidrar til lokal verdiskapning i Vesterålen.

Med fordelsprogrammet har vi et ønske om å styrke det lokale næringslivet i konkurransen med blant annet netthandel, sier Abelsen.

– Trippel vinn, skyter markedsansvarlig Magnus Hjelle inn. – Med fordelsprogrammet setter vi et tydelig avtrykk som lokal strømleverandør; det er vinn for Vesterålskraft. Våre kunder får gode tilbud og rabatter; noe som er vinn for dem. Våre samarbeidspartnere får flere kunder inn i butikken, og gis med det et konkurransefortrinn som vi håper skal utgjøre en positiv forskjell for det lokale næringslivet, sier Hjelle.

Butikker og selskaper som deltar i fordelsprogrammet til Vesterålskraft Strøm, gir noen faste fordeler til strømkundene, i tillegg til månedsbaserte tilbud. Kundene til Vesterålskraft Strøm vil motta informasjon om «månedens fordeler» på epost og på nett. For å benytte seg av tilbudene, framvises månedens epost, siste strømregning eller en sms fra oss.

De som er med som i fordelsprogrammet ved oppstart er: HerreGalleriet, Agent, Altibox (Vesterålskraft Bredbånd), Sørdahl, Sport1 Sortland, Bygger‘n Eidet, ESSO Havna Service, XL Bygg Myre, XL Bygg Sortland og Verisure VeLo Sikkerhet.

– Vi er i dialog med flere, og vil ha en løpende dialog med det lokale næringslivet om fordelsprogrammet, sier Stig Abelsen.

Vesterålnytt gjør oppmerksom på at denne saken er bygget på en pressemelding fra Vesterålskraft.