Klasse må testes

Hele 7. trinn ved Lamarka skole må nå testes for korona, etter at en elev er bekreftet smittet. Også foreldre og søsken må teste seg, slik at man får oversikt over situasjonen.

Lamarka skole i Sortland har ett bekreftet tilfelle av korona på 7. klassetrinn (foto: Lamarka skole).

Sortland kommune har sendt ut varsel på SMS til elever og foresatte ved 7. klassetrinn ved Lamarka skole. Det er Bladet Vesterålen som skriver dette lørdag kveld.

Bakgrunn for varselet er at en av skolens elever har fått påvist korona og dermed må hele klassetrinnet testes. Foreldre og søsken vil også bli testet.

Dette er en nærkontakt til personen som fredag testet positivt, melder Sortland kommune.

Prøvene er sendt inn for å undersøkes om det er snakk om mutert virus. Smittesporing pågår og det er forholdsvis mange nærkontakter.

Det vil i søndag bli utført testing av omtrent 150 personer, deriblant flere skoleklasser.

Fredag ble det altså bekreftet ett annet tilfelle av korona i Sortland, og dermed er det nå to personer som har fått påvist viruset i kommunen.

Et betydelig antall personer ble testet fredag, men det er altså ikke flere som så langt er bekreftet smittet.

Smittesporingen fortsetter, og det blir trolig et større antall personer etter hvert som må testes.

Også i Hadsel kommune vil man teste en del elever. Søndag bli gjennomført tester av en del elever ved Hadsel videregående skole, avdeling Stokmarknes.

Dette melder Hadsel kommune. Årsak er mulig forbindelse til smitte på Sortland.

De som skal testes er ikke nærkontakter per definisjon, testingen gjøres i samråd med Folkehelseinstituttet som et ekstra sikkerhetstiltak. De det gjelder, blir kontaktet.

Mye tyder på at viruset som er funnet i Sortland, ikke er av den muterte typen, som smitter lett. Det ble også bekreftet av kommuneoverlegen fredag.

-Smittesporing er startet og det jobbes med en bred kartlegging. Per nå er smittekilde ukjent.

Etter det vi vet nå mistenker vi ikke mutasjonsvirus, skriver kommuneoverlege Mette Røkenes i en pressemelding.