Hotell på 14 etasjer

Svolvær kan få 2 nye hotell med investor Christian Ringnes på eiersiden. Han vil satse sterkt i Lofoten og ønsker helst å bygge opp i 14 etasjers høyde. Et prosjekt er kjøpt av Adolfsen-brødrene.

Svolvær har allerede mange hotell, med til sammen 730 rom. Blir alle nye prosjekt gjennomført kan byen om få år komme opp i en kapasitet på nær 1.500 rom (arkivfoto).

Forleden ble det kjent at brødrene Adolfsen fra Andenes, gjennom sitt selskap Nordlandia Utvikling AS, har solgt Vestfjord hotell til Christian Ringnes og selskapet Eiendomsspar AS. Norlandia har nylig skissert mulige utbyggingsplaner her, og siste innspill til Vågan kommune var på 14 etasjer og åpning for boliger i tillegg til hotell. Nå blir det altså Oslo-investoren som kjører løpet videre.

Ringnes og Eiendomsspar AS har allerede et annet prosjekt på beddingen i Svolvær, etter at et annet prosjekt med 14 etasjers nybygg ble overtatt. Dette forrige prosjektet ligger mer midt i Svolvær, og ikke langt fra Børsen spiseri og Svinøya rorbuer, for de som er litt lokalkjent.

Vestfjord hotell ligger helt ytterst i havna og har 63 rom, pluss parkering for bobiler utenfor. Hotellet er blitt pusset mye opp de senere år, mens Nordlandia har vært eier. Her ser man imidlertid mulighet for å ta en større del av markedet, ved å fornye hele anlegget og bygge i høyden.

Det er disse planene Ringnes nå vil jobbe videre med. Trolig ligger det i kortene at det gamle bygget blir revet, til fordel for et nybygg i flere etasjer. Eiendomsspar AS er et av Norges største selskap innen eiendom og man ser store muligheter i Lofoten.

-Jeg tror at Svolvær har rom for flere hotell. Det er knutepunktet i Lofoten, uten å fornærme Leknes eller noen av de andre fine stedene. Det er på en måte tyngdepunktet og har også historisk vært det. Jeg er overbevist om at turiststrømmen som blir enorm i framtida, det blir mer et spørsmål om å styre den, kommer til å gi rom for veldig mange hotell, sier Christian Ringnes til Lofotposten. Han peker på vinterturisme og nordlysturisme som nye vekstmotorer de siste årene.

Flere andre prosjekt er også på tegnebrettet og om alle de 6 prosjektene som er under oppseiling i Lofot-byen, nå virkelig blir realisert, så snakker man om utbygging for 1,1 milliard kroner. -Byggeprisen vil ligge rundt 1,5 millioner kroner pr. rom, sier Christian Ringnes til Finansavisen, om sitt hotellprosjekt.

Selv har Ringnes ett av de største prosjektene på tegnebordet. Et splitter nytt hotell med 12 til 14 etasjer og 200 rom i Svolvær sentrum. Han håper å få tillatelse i løpet av neste år, og beste fall kan byggingen ta til i midten av 2019, og stå ferdig i 2020 eller 2021.

Ordfører Eivind Holst i Vågan kommune er ikke fremmed for tanken om å slippe til nybygg i 14 etasjer. -Det er ulike meninger, men nå skal byplanen revideres, så ser vi hva som skjer. Det trenger ikke bli endringer, det kan være at vi er fornøyde med hvordan vi har det, men vi får se hvordan den politiske behandlingen ender, sier Holst til Finansavisen.