Hotell med sjøsprøyt

Skissene er nå lagt frem for det nye hotellet i Nyksund. Arkitektene i Snøhetta har kombinert bryggeformen med moderne løsninger. Prislappen vil ligge på hundre millioner kroner.

Bildeskissen her viser hotellet sett fra moloen, med sjøsprøyt og måkekrik (foto: Snøhetta/MIR/Nyksund Fryseri AS).

Nyksund er i ferd med å bli et av Vesterålens mest attraktive reisemål. Det skjer allerede mye på stedet og mange spennende planer ligger også på tegnebrettet.

Den største planen er i regi av selskapet Nyksund Fryseri AS, som tenker å fornye en vesentlig del av indre havn. Gamle slitte betongbygg skal erstattes med nybygg.

Selskapet har allerede en aksjekapital på 3 millioner, men investeringen man tenker på vil trolig passere hundre millioner kroner.

Her skal bli 30 junior og senior hotellsuiter, med høy kvalitet og høyt servicenivå.

Det gamle fryseriet er ikke til å kjenne igjen, annet enn i fargevalget kanskje (foto: Snøhetta/MIR/Nyksund Fryseri AS)

Det kjente arkitektfirmaet Snøhetta er engasjert til å planlegge hotellet. Bildene vi gjengir her med tillatelse, er utarbeidet av Snøhetta AS og selskapet MIR.

Reguleringsarbeidet for den 1,2 mål store tomta er påbegynt og Øksnes kommune er allerede kontaktet om planene.

– Jeg synes dette ser veldig bra ut og jeg gleder med til den videre prosessen, sier styreleder i Nyksund Fryseri AS, Erik Strand Tellefsen, til Bladet Vesterålen.

– Jeg har tro på at dette vil trekke folk fra inn- og utland til et unikt sted, sier han.

Tanken er å få gjester som blir noen dager. Som også vil oppleve naturen og aktivitetene som tilbys omkring det gamle fiskeværet.

Dette kan bli et av de spektakulære tilbudene i Nyksund hotell (foto: Snøhetta/MIR/Nyksund Fryseri AS).

Hotellet skal holde høy standard og maten skal også være et viktig element, med utgangspunkt i lokale råvarer.

Tomta blir trolig maksimalt utnyttet, da man tenker på et bygg med hele 4.000 kvadratmeter.

Dersom kommunen gir grønt lys, kan byggestart skje i 2022. Investorene bak Nyksund Fryseri AS er solide og har bred bakgrunn i næringslivet.

Eierne består av 12 personer og selskap, inkludert lokale aktører gjennom Campus Nyksund. Flere er allerede engasjert i andre prosjekt på stedet.

En utfordring for Øksnes kommune blir imidlertid veien ut til Nyksund, som sårt trenger en oppgradering. Dette vil koste penger, som kommunen må fremskaffe.

Lokalt på stedet jobbes det hardt for å bedre parkeringa for biler. Her kommer en løsning på plass innen kort tid.