Hærverk i helga

Denne helga har det vært utført hærverk flere steder, melder politiet. På Sortland er skiltet til Blåbyhallen ødelagt og en parkert bil like ved er påført store skader. Begge sakene er anmeldt.

-Dette var et trist syn, sier Lars Kristiansen Fagerlirøen, etter at han kom på jobb søndag og så skiltet til Blåbyhallen ramponert (foto: Lars K. Fagerlirøen).

-I dag møtte et trist syn meg på jobb i Blåbyhallen. Noen har i natt ødelagt lysskiltet til Blåbyhallen. Saken er meldt til politiet. Tips mottas gjerne, skriver Lars Kristiansen Fagerlirøen på sin Facebookside. Han er en av de som jobber i Blåbyhallen og var derfor den som først oppdaget hærverket.

Saken ble altså anmeldt og politiet har vært på stedet for sjekke opp dette. Samtidig fikk lovens håndhevere også en annen sak til behandling like ved. -Melding om hærverk på en personbil i Sortland. Bilen har fått knust rute, samt lykter og speil. Forholdet sjekkes opp og anmeldes, skriver politiet nøkternt i sin logg.

Ifølge bilder som bileier har lagt ut på egen Facebook-side har det vært brukt en hammer for å knuse frontruten og andre deler på bilen. Bilen stod parkert ved en bolighus ikke langt fra Blåbyhallen, så det er kanskje ikke urimelig å tro at det kan vært samme gjerningsperson på de to tilfellene av hærverk.

Daglig leder i Blåbyhallen, Bernt Åge Johnsen, sier til nettavisen VOL at han mener det må være noen som har klatret opp på saken og knust skiltbokstavene med en hammer. Skiltet var laget ganske solid. -Det er ikke mulig å knuse bokstavene med bare nevene. Det må ha blitt brukt en hammer eller et lignende redskap, sier Johnsen, som legger til at Blåbyhallen hittil har vært forskånet for hærverk.

Bileieren er også ganske rystet over det som er skjedd. -Jeg ble egentlig helt sjokka. Den så ikke ut i det hele tatt. Det sto en hammer gjennom frontruta, sideruta var knust, det ene speilet var knust, to dekk punktert. I tillegg var det slått hull i ene døra med hammeren, CD-spilleren var knust og macen jeg hadde i bilen er også borte, forteller Sebastian Nilsen til nettavisen VOL.

-Det er en rimelig spesiell bil. Både tidligere eier og jeg har brukt mye tid og penger på den. Det er en bil som er ekstremt senka og som tiltrekker seg en god del oppmerksomhet når jeg kjører med den. Det gjør at dette er ekstra surt, sier Nilsen til avisen. Bilen er en 2002-modell av BMW E46.

Politiet i midtre Hålogaland melder også om hærverk på Borkenes. Skadeverk ved ruteknusing på det gamle, ubebodde asylmottaket. Borkenes legesenter har fått knust rute i inngangsparti. Samme har skjedd på Kvæfjord tannklinikk, og to lys på adm.bygg til Kvæfjord Eiendom. Her mener politiet det formentlig er skutt med luftgevær, og at episodene sannsynligvis har skjedd søndag kveld.