Hadsel vil bade

Sortlands politikere og næringsliv har ikke tro på badeland. Holdningen i Hadsel er derimot helt motsatt. Her har ledende personer i næringslivet engasjert seg og lagt de første planer.

Slik kan et nytt badeland på Stokmarknes bli plassert, like ved Hurtigrutens hus (foto: Asplan Viak).

Med Camilla Skog Rodal i spissen er det nettopp blitt kjent at man jobber seriøst med planer om et nytt badeland på Stokmarknes.

Hun er også daglig leder for Helseservice Engros AS, som i fjor hadde et rekordår med 267 millioner i omsetning og 48 millioner i overskudd.

I tillegg er Finn Harald Hansen med, pluss Håkon Nilsen som er hovedeier i Helseservice. Samme personer er knyttet til flere bedrifter, inkludert nye Hotell Richard With AS.

Stokmarknes har ikke noe basseng i dag og Hadsel kommune er derfor i en prosess med å finne løsning for lovpålagt skolesvømming.

-Vi har hatt møter med kommunen, sier Håkon Nilsen i en kommentar til nettavisen VOL.

Han understreker at planene om badeland er et privat initiativ, men man mener det er nødvendig å få kommunen med på prosjektet.

En gruppe er opprettet på Facebook – Vesterålsbadet – der initiativtakerne forteller om sine tanker. Over 700 er allerede med i gruppen.

Responsen på planene er entydig positiv, der man jubler over initiativet og at noen vi satse videre på den positive bølgen man er inne i.

Også fungerende ordfører, Lena Arntzen stråler: -Dette må vi få til sammen! Det blir i så fall fantastisk, sier hun.

Et steinkast fra Hurtigrutens Hus, Hotell Richard With og Stokmarknes sentrum kan det bli badeland (foto: Asplan Viak).

Badelandet skal ha utsikt mot havet og Hurtigruta når den kommer seilende inn. Et perfekt rekreasjonsområde i gåavstand fra Sentrum, skoler og barnehager.

En mulighet for barn og unge til å drive med svømming og stuping på fritiden og et skolebasseng som gjør at skoleelevene i kommune kan få flere svømmetimer gjennom skolegangen.

– Vi har tegninger på plass og en ide om hva vi faktisk ønsker å bygge. Selvsagt må den økonomiske biten på plass, men vi er allerede godt i gang.

Man må begynne ett sted så får veien bli til mens man går, fortsetter Håkon Nilsen til VOL.

Private aktører er altså klar til å starte byggingen. Nå gjelder det bare å få kommunen med på laget.