Fem nye er smittet

Utbruddet av korona i Hadsel øker i omfang. Det er påvist 5 nye positive koronatilfeller i Hadsel lørdag og dermed er man oppe i 10 personer som er smittet etter det samme utbruddet.

Til sammen er 10 personer smittet etter et utbrudd av korona i Hadsel (illustrasjonsfoto).

Hadsel kommune meldte lørdag ettermiddag om 5 nye smittetilfeller av koronavirus. Antallet positive koronatester er nå ti, over de siste tre dagene. Alle er knyttet til det samme utbruddet som allerede er kjent.

Tre personer i Andøy har også fått påvist koronaviruset denne uka. Det første tilfellet var en ung mann, som ble smittet på jobb ved Melbu Systems AS i Hadsel.

Den ene nye tilfellet i Hadsel er knyttet til et klassetrinn på Melbu skole, og dette klassetrinnet og tilhørende lærere er nå å regne som nærkontakter. Disse vil bli kontaktet direkte for å avtale testing så snart som mulig, i løpet av kvelden eller søndag.

Det er også påvist en smittet som har en nærkontakt som er beboer i omsorgsbolig på Riarhaugen. Denne nærkontakten er isolert. Kommunen understreker at det per nå altså ikke er påvist smitte på Riarhaugen.

Kommunen kommer tilbake med ytterligere informasjon utover kvelden.

På kort varsel ble det i går innført en rekke tiltak i Hadsel kommune. -Dette er tiltak som påvirker mange liv på inngripende måter og vi forstår at det er mye bekymring og spørsmål nå.

Fordi det er smitte i samfunnet vårt som vi ikke har oversikt over, innfører vi omfattende tiltak for å få oversikt og forhåpentligvis kontroll, skriver Heidi Ryste på Facebook-siden til Hadsel kommune.

Målet er å slippe et langvarig utbrudd som vil ramme enda flere. Det krever en felles innsats, så følg nøye med på informasjonen som kommer fra kommunen på hjemmesiden, på Facebook og i media.

De som blir berørt av tiltak, blir så godt som mulig kontaktet direkte. De som er nærkontakter til smittede vil bli kontaktet fortløpende.

Det blir gjennomført massetesting på Andenes søndag, som følge av koronautbruddet i Vesterålen. – Vi har kontroll på nærkontaktene til to av de tre smittede i Andøy, sier kommuneoverlege Astrid B. Holm til Bladet Vesterålen.

– Forskjellen mellom oss og Hadsel, er at vi vet hvor smitten kom fra. I vårt tilfelle var den importert fra Hadsel. Andværingen som ble smittet der kom heim og smittet to nærkontakter. Så vi har kontroll på smittekjeden. I Hadsel vet de ikke helt hvor smitten kom fra, sier Holm.

– Vi har med andre ord et annet utgangspunkt i Andøy. Det gjør at vi har kontroll på situasjonen, så langt det lar seg gjøre, utdyper Astrid Holm til Bladet Vesterålen.