Får kjøpe hele Widerøe

Konkurransetilsynet godkjente torsdag Norwegians oppkjøp av Widerøe. Begge selskapene skal bestå som egne enheter, men det vil bli mye mer samarbeid på flere plan i fremtiden.

Widerøe og Norwegian skal nå samarbeide tettere (foto: Widerøe).

I juli kunngjorde Norwegian sin intensjon om å kjøpe Widerøe for vel 1,1 milliarder kroner, med forbehold om visse avsluttende justeringer.

Konkurransetilsynet har vurdert saken, og kommet frem til at dette neppe vil svekke tilbudet for reisende.

Oppkjøpet vil i følge selskapene selv gi kundene et sterkere rutetilbud, flere flyalternativer, og vil bidra til å sikre og utvikle arbeidsplasser i Norge.

For Norwegian vil transaksjonen muliggjøre kobling av komplementære rutenettverk, skape betydelige operasjonelle synergier.

– Vi er veldig glade for dagens avgjørelse fra Konkurransetilsynet og at de har tatt hensyn til våre innspill, sier Geir Karlsen, direktør i Norwegian.

Oppkjøpet vil gi alle våre kunder, de som reiser innenfor, fra og inn i Norge, et forbedret rutetilbud med flere reisemuligheter.

I tillegg vil det muliggjøre sømløs reise på tvers av rutenettene våre.

Vi skal få en mer effektiv drift og sikre en sterk luftfartsindustri i Norge med lokale arbeidsplasser og rettferdige arbeidsforhold, sier Geir Karlsen.

– Dette har vært en krevende sak, med mye dokumentasjon, og vi har stor respekt for arbeidet Konkurransetilsynet har gjort.

Vi ser nå frem til å samarbeide med Norwegian for å tilby bedre og mer konkurransedyktige reiser for de som er avhengige av flyreiser for sine transportbehov, sier Stein Nilsen, direktør i Widerøe.

– Oppkjøpet vil sikre arbeidsplasser i Norge med rettferdige lønns- og arbeidsvilkår.

I tillegg vil dette sikre at kritisk offentlig infrastruktur forblir i norsk eierskap og at Widerøe står som et eget flyselskap og merkevare med hovedkontor i Bodø.

Jeg kunne ikke ønsket meg en bedre julegave, sier Nilsen.

Flyreisende i Norge kan se frem til bedre tilkobling til Widerøes omfattende regionale rutenett og Norwegians omfattende nasjonale og internasjonale nettverk.

Widerøe betjener mer enn 40 små og mellomstore flyplasser over hele Norge, i tillegg til noen større flyplasser i Europa.

Norwegian flyr over 300 ruter i høysesongen til mer enn 120 destinasjoner i hele Norden og Europa.

Widerøe-merket og virksomheten vil fortsatt eksistere som et eget flyselskap med hovedkontor i Bodø, Nord-Norge.