Cruise uten dramatikk

Lavt skydekke de seneste dagene har lagt en demper på opplevelsen for turister i Vesterålen. De dramatiske fjellene i Vesterålen har cruisepassasjerer på gjennomreise stort sett gått glipp av.

Cruicebåt

Cruiseskipet «Le Boreal» passerte Sortland og Strand på torsdag ettermiddag, på tur fra Svolvær til Tromsø. Blikkstille hav var jo bra, men svært lavt skydekke skjulte alle fjelltoppene (foto: Elin Norum).

Mannskapet på «Le Boreal» er sikkert glade for at det er lite dramatikk på denne reisen i Nord-Norge. Like før jul fikk de sikkert nok av drama, da det oppstod brann ombord under et cruise ved Falkslandsøyene. Brannen startet i maskinrommet og kom ganske raskt under kontroll, men skipet ble da drivende uten maskinkraft. Et søsterskip kom til unnsetning og redningstjenesten tok hånd om 90 av passasjerene. Det var da til sammen 347 personer ombord, som alle ble tatt hånd om og kom i sikkerhet på Falkslandsøyene. Skipet ble også berget, men måtte gjennomgå en større oppussing.

I mars i år kunne «Le Boreal» igjen starte sin ordinære drift, etter omfattende fornying. Skipet er 142 meter langt og har plass til 264 passasjerer. Et mannskap på hele 140 personer gjør sitt ytterste for at seilasen skal bli så behagelig som mulig. Skipet er fransk, men seiler under flagget til øystaten Wallis Futuna. Skipet gikk sakte gjennom Sortlandsundet, men holder ellers hurtigrutefart med 12-14 knop, nordover langs kysten. Ifølge sporingen på AIS kom skipet nå fra Kabelvåg og Svolvær, og gjorde et par avstikkere før Raftsundet. En sving innom Trollfjorden hørte også med.

«Le Boreal» har en stor restaurant pluss en mindre grillrestaurant. Her er en underholdningsavdeling og et eget casino. Teater og film får man også, pluss bibliotek og internettrom. Det er svømmebasseng og trimrom ombord. Alt dette pluss lugarene er spredt over 6 dekk. Skipet har også med egne gummibåter (ribber) ofr utfart og landstigning på spesielle sted. Skipet eies og drives av det franske cruiserederiet «Compagnie du Ponant» som til sammen har 5 skip.