Alle TV-seere gledet seg

Det norske folk har trykket «Farmen-Laila» til sitt bryst. Etter at hun vant TV-showet søndag, har tusener sendt henne gratulasjoner. På sosiale medier er det overveldende respons for Sortlands nye kjendis.

Mamma Lillian Lockert gav datteren og hele Norges «Farmen-Laila» en seiersklem (foto: TV2 Farmen facebook). Bare dette bildet har fått mer enn 7.000 «likes» på sosiale medier. 

Sosiale medier, anført av Facebook, kokte nærmest over i går kveld etter at Laila Lockert (40) fra Sortland vant «Farmen» på TV2. At mange så programmet og syntes Laila var en verdig vinner, kan man tydelig lese ut av kommentarfeltene. Sjelden har det vel vært så entydig og så mange rosende ord for en fersk TV-kjendis.

Bladet Vesterålens FB-side fikk 8.700 «likes» og over 500 kommentarer rett etter at seieren ble publisert. VOL kom noen minutter etter og fikk 1.200 likes og vel 400 kommentarer. På Farmens egne sider ble det flere titusen likes og kommentarer, der det bare er positive hilsninger.

TV2-serien «Farmen» ble nok en stor suksess i år, etter at den jordnære nordlendingen slo ut alle intrigemakerne og vant til slutt. Bil og hytte ble premien, men kanskje det beste var en unison hyllest av vinnerens væremåte. -Gratulerer med seieren. Jeg heiet på deg hele tiden. Du er en flink dame med herlig personlighet, lød en av kommentarene. Flere tusen har altså skrevet liknende hilsninger.

Da Laila Lockert selv mottok premien var kommentaren: -Hytta skal stå i vakre Vesterålen. Å halleluja kor bra det blir!

Spørsmålet som avgjorde finalen var hva «homogenisert melk» betyr, og her svarte Lailas konkurrent feil. Dette betyr jo at fettet blir jevnt fordelt i melken og det visste agronomen fra Sortland. Her kom hennes bakgrunn og kunnskaper til hjelp, slik det også har gjort flere ganger under TV-serien. Laila er blitt kjent for TV-seerne som en faglig dyktig og arbeidsvillig deltaker, som ikke har vært opptatt av intriger og spill mot de andre.

Lockert er til daglig lærer ved Jennestad montesorriskole. Hun er utdannet agronom ved Kleiva landbruksskole og har jobbet en del innen landbruket. Laila er også kjent lokalt som vinner av flere motorsag-konkurranser.