4 smittede i VeLo

Lofoten fikk onsdag sitt første tilfelle av koronasmitte da en person ble innlagt ved sykehuset på Gravdal, og i Vesterålen er 3 smittet, men ingen innlagt på sykehus. Akuttpasienter fra Vågan fraktes nå til Stokmarknes.

Ingen smittede er innlagt ved sykehuset på Stokmarknes ennå, selv om 3 personer i Vesterålen har fått påvist sykdommen (arkivfoto).

En inneliggende pasient ved Nordlandssykehuset Lofoten har i dag, 18. mars, positiv test på covid-19. Det er iverksatt smitteoppsporing blant alle som har vært i kontakt med pasienten, og de som har vært i nærkontakt med pasienten blir satt i karantene.

Kommuneoverlegen i pasientens hjemkommune er varslet slik at smitteoppsporing i pasientens hjemmemiljø kan iverksettes.

Situasjonen vil medføre redusert kapasitet ved Nordlandssykehuset Lofoten. Pasienter fra Vågan, som trenger ø-hjelp vil innlegges ved Nordlandssykehuset Vesterålen. Øvrige pasienter fra Lofoten, tas imot som vanlig ved Nordlandssykehuset Lofoten.

Nordland har nå 13 bekreftede tilfeller av sykdommen. I Hadsel er det 3 tilfeller, ett tilfelle i Tjeldsund, ett i Mo i Rana og 8 i Bodø i følge en oversikt hos VG.

Nordlandssykehuset har fra før én korona-smittet pasient liggende på sykehuset i Bodø. Pasienten ble lagt inn lørdag og mandag ble denne personen bekreftet smittet.

I hele Nordlandssykehuset var det onsdag ettermiddag 477 ansatte i karantene og isolasjon som følge av koronakrisen.

Nordlandssykehuset omfatter Nordlandssykehuset Bodø, Nordlandssykehuset Lofoten og Nordlandssykehuset Vesterålen på Stokmarknes.