Ny helsesjef ansatt

Øksnes har nå ansatt ny helsesjef. Det er 58 år gamle Elin Wilsgård fra Senja, som nå tar turen over til Vesterålen for å bosette seg på Myre. Hun overtar etter Elise Gustavsen, som sist sommer ble ansatt som rådmann i Øksnes.

Det var 12 habile søkere til stillingen denne gang. Av lokale søkere var Camilla Waagbø (41) konstituert kommunalsjef fra Myre, Janne Pedersen (33) barnevernskonsulent fra Myre, Berit Didriksen (61 år) konsulent fra Myre. Waagbø var konstituert i stillingen som helsesjef til Birgit Flåten tok over i oktober. Berit Didriksen har lang erfaring fra helsesektoren og som leder for hjemmetjenesten i Øksnes.

Resten av søkerlista bestod av May-Ellen Uteng (56) seniorkonsulent fra Finnsnes, Elin Steigberg (56 år) mottaksleder Fra Neiden, Lisbeth Faltin (60 år) daglig leder fra Holmestrand, Berit Nilsen (60 år) miljøterapeut fra Harstad, Elin Wilsgård (58 år) planlegger fra Stonglandseidet, Anne Marie Magnussen (56 år) avdelingsleder fra Sandefjord, Christian Sigvart Rokkestad (62) helse og omsorgssjef fra Båtsfjord, Halvard Rørstad (54) selvstendig næringsdrivende innen HR fra Levanger og Tim Wallace (39) avdelingsleder fra Trysil.

En annen helsesak fra Øksnes som nå er vedtatt er fastlønn for de lokale legene. Det er legene selv som har bedt om dette, og nå har politikerne godtatt ønsket. I dag driver alle, bortsett fra kommuneoverlegen, sin egen virksomhet som selvstendig næringsdrivende, samlet i en gruppepraksis ved legekontoret på Myre. Det vil si at legene i tillegg til pasientoppgaver, også må drive sin egen bedrift. Det er nettavisen VOL som melder dette.

I fjor kom de med en formell henvendelse til rådmannen, og ba om at fastlønnsavtaler ble vurdert. De mente det kunne bidra til å skape mer stabilitet ved legekontoret og gjøre kommunen mer attraktiv for leger. Nå har altså dette resultert i et enstemmig vedtak fra formannskapet: Administrasjonen fremlegger forslag til fastlønnsavtale mellom Øksnes Kommune og fastlegene. Avtalen godkjennes av kommunestyret.