Dobbel pris i Hovden

Den nye kaia ved Hovden fiskemottak i Bø er blitt dobbelt så dyr som først beregnet. Prisen har steget til over 19 millioner kroner, mens man tidligere håpet å kunne gjennomføre prosjektet til 9,8 millioner. Overskridelsen på ca 9,3 millioner.

Nå kan dette ende i retten, ettersom kommunen ikke har fått noe varsel om økte kostnader. Rådmann Gundar Jakobsen i Bø skriver i en utredning til politikerne at kommunen har fått varsel om justeringer i prosjektet, men også forsikringer fra byggeleder om at man ville holde seg innenfor kostnadsrammen.

Først i mars måned kom informasjon om den voldsomme økningen i utgiftene. Bø kommune er byggherre og må derfor trolig dekke regningen ved å ta opp nye lån, ettersom prosjektet er langt på vei ferdig allerede.

Ordfører Sture Pedersen sier til nettavisen VOL at han fikk vite om kostnadssprekken da papirene til formannskapet ble sendt ut. Torsdag 12. april møtes politikerne og da blir det orientert nærmere om saken.

Årsaken til situasjonen som nå har oppstått er for dårlige undersøkelser av grunnforhold på stedet. Etter at arbeidene var kommet i gang oppdaget man store utfordringer som måtte løses. Byggeleder har godkjent dette, uten at endringene var prissatt.

Byggeleder har vært rådgivende ingeniør Høyer Finseth, som nylig er blitt en del av firmaet WSP. Her vil man ikke kommentere saken ut over den informasjon man har gitt direkte til Bø kommune.