700 kilo smuglerfilet

Tollerne på Bjørnfjell gjør stadig beslag av fiskefilet som forsøkes smuglet over grensen. Denne langhelga har man beslaglagt nær 700 kilo, som flere ulike reisefølger forsøkte å ta med ut av Norge i tillegg til lovlig kvote.

Første gruppe som ble stanset på fredag hadde 247 kilo for mye. En av disse tok på seg skylden og betalte et forelegg på 24.700 kroner. Det er altså 100 kroner kiloet, pluss at fisken blir beslaglagt. Resterende fisk kunne gruppen ta med seg på lovlig kvote, men fileten ble nokså dyr etter at boten var betalt.

Ikke lenge etter kunne tollerne igjen gjøre et beslag i samme kategori. Her var det et reisefølge på 8 personer som ble tatt med 95 kilo for mye fiskefilet. Politiet opplyser at også her tok en person på seg skylden og han ble ilagt en bot på på 9.400 kroner. Forelegget ble vedtatt og betalt på stedet.

Lørdag stoppet tollerne et nytt reisefølge. Denne gang på 4 personer med 94 kilo fisk for mye. Igjen var det en i følget tok på seg ansvaret. Han ble ilagt et forelegg på 9.400 kroner. Også det ble vedtatt og betalt, melder politiet.

Om ikke dette var nok, så ble kort tid etter ble et reisefølge på 3 personer stoppet. Ved kontroll viste det seg at de hadde hele 180 kilo fiskefilet for mye. Igjen var det en i følget som tok på seg ansvaret og ble bøtelagt. Taksten sier da 18.000 kroner til statskassen.

Utenlandske statsborgere har lov til å ta med seg 15 kilo fiskefilet ut av landet. Helgens samlede beslag utgjør nærmere 700 kilo. Det tyder på at vintersesongen har gitt gode fangster for utenlandske gjester. Selv om de fleste nok kjenner til grensen på 15 kilo filet, så er det stadig noen som forsøker å ta en del ekstra og håpe at tollerne har kaffepause på Bjørnfjell. Det kan bli dyrt, viser det seg.